La multa per no senyalitzar amb els intermitents

Fer un ús responsable ens pot evitar patir accidents

Coneix quan fer-los servir

Aprén a utilitzar correctament els intermitents

Aprén a utilitzar correctament els intermitents / @ azerbaijan_stockers

Fernando Álvarez

En el moment en què ens traiem el carnet de conduir, en principi, hem de tenir assolida tota la normativa vigent envers la senyalització, tant per part dels elements de la carretera com del mateix vehicle. Fer un ús responsable de la senyalització ens ajudarà a evitar accidents. Malauradament, després de passar l'examen de conducció, molts conductors comencen a cometre infraccions, les quals poden portar a terribles accidents. No utilitzar els intermitents és una de les més recurrents. Recorda que si no els utilitzes i la policia et veu, la multa serà evident!

La vida útil dels intermitents és de 200.000 usos

DGT

Si ets dels que no fa servir els intermitents és moment que corregeixis aquest comportament per la teva seguretat, i per la teva butxaca.

Ús dels intermitents

L'intermitent, segons explica la DGT, és només una declaració d'intencions. A l'hora de conduir has de tenir en compte que fer-lo servir no et dona cap prioritat sobre la resta de vehicles, sinó que simplement t'estàs limitant a senyalitzar perquè els altres sàpiguen la maniobra que estàs a punt de dur a terme.

Fer ús d'aquesta eina no només t'evitarà la multa, ja que el seu ús és obligatori, sinó que ajudarà que estiguis més segur al volant i la resta de persones puguin anticipar-se correctament als moviments i el risc d'accident sigui menor.

Recordatori de la Guàrdia Civil

A través de les seves xarxes socials, la Guàrdia Civil ha volgut recordar als conductors espanyols la importància d'utilitzar-los correctament, ja que són molts els que o no els utilitzen o ho fan poc: “Si vas conduint amb el cotxe i giraràs a la dreta > palanca d'intermitent cap amunt; si voleu girar a l'esquerra > palanca d'intermitent cap avall”.

Es tracta d'un gest molt simple que pot evitar més d'un disgust i aconseguiràs circular sense problemes.

La multa a qui no els faci servir

Per a aquells conductors que, encara amb tot això, decideixin que els intermitents no van amb el seu estil de conducció, et recordem que no senyalitzar les maniobres suposa una multa de 200 euros, i això no és tot, perquè no fer-ne ús amb la suficient antelació també pot suposar-te una multa de 80 euros.

Dos agents de la Guàrdia Civil d'esquenes.

La Guàrdia Civil et pot multar si observa que no fas un ús correcte dels intermitents / GUARDIA CIVIL

A continuació, us recordem les situacions en què l'ús de l'intermitent és imprescindible per evitar qualsevol mena d'accident:

  • Girs i canvi de sentit: Senyalitza amb antelació per evitar qualsevol mena de col·lisió
  • Avançaments: Fes servir els intermitents en qualsevol desplaçament lateral o canvi de carril perquè et puguin veure tant aquells que circulen darrere com els que puguin venir de cara.
  • Glorietes: Per evitar sorprendre la resta de vehicles que hi circulen, és important que senyalitzis les teves maniobres, sigui un canvi de carril o sortir de la mateixa rotonda.
  • Estacionaments: Si et disposes a aparcar el teu vehicle, tracta de senyalitzar-lo amb l'antelació més gran possible, ja que quan redueixis la velocitat els vehicles que vinguin darrere poden xocar amb tu.