Aposta clara per l’esquí nòrdic

La temporada a Lles (Cerdanya) es presenta amb força optimisme pel que fa a les diferents modalitats

Diversos integrants d’un equip que practica esquí nòrdic, fa uns dies, a la base de l’estació de Lles (Cerdanya). | ALBERT LIJARCIO/ACN

Diversos integrants d’un equip que practica esquí nòrdic, fa uns dies, a la base de l’estació de Lles (Cerdanya). | ALBERT LIJARCIO/ACN / DDG/ACN. GIRONA

DdG/ACN. Girona

La neu caiguda durant el cap de setmana passat al Pirineu va ser molt ben rebuda a les estacions d’esquí. En el cas de les de nòrdic, que van començar la temporada dissabte dia 3, aquesta va permetre obrir més circuits per a la pràctica de l’esport blanc. Així, si el primer dia només estaven disponibles a la de Tavascan (Pallars Sobirà), entre diumenge i dilluns passat s’hi van sumae les de Lles i Aransa (Cerdanya) i Tuixent - La Vansa (Alt Urgell)

Preparatius per a una jornada d’esquí nòrdic a Lles. | ALBERT LIJARCIO/ACN

Preparatius per a una jornada d’esquí nòrdic a Lles. | ALBERT LIJARCIO/ACN / DDG/ACN. GIRONA

A la resta de complexos durant els darrers dies ja s’han pogut fer raquetes i també estaven oberts per a usos lúdics. Pel que fa al preu del forfet, aquest ha pujat enguany un 7% després de dos anys mantenint-se congelat. De fet, tot i tenir una despesa energètica menor a la de les pistes d’alpí, també els afecta l’encariment del cost de la vida.

Un grup d’esquiadors fa uns dies a Lles. | ALBERT LIJARCIO/ACN

Un grup d’esquiadors fa uns dies a Lles. | ALBERT LIJARCIO/ACN / DDG/ACN. GIRONA

A Lles hi havia fa pocs dies enrere 16 quilòmetres de circuits d’esquí de fons disponibles dels 25 que té l’estació cerdana. També estaven oberts uns altres 25 quilòmetres d’itineraris per fer raquetes. El cap de pistes del complex, Lluís Sellés, va explicar a l’ACN que encara hi havia poca neu a la base i que tenien previst començar a produir-ne en aquesta zona, conscients que és «el punt més feble». De moment, l’esquí que es podia practicar és, bàsicament, el de la modalitat «patinador», ja que els circuits estan trepitjats «sense traça». Pel que fa a les raquetes, va apuntar que ja se’n pot gaudir «força» a les cotes més altes de l’estació.

Sellés va indicar a la mateixa conversa mantinguda amb l’agència fa uns dies que es mostraven «molt optimistes» i que creien que el pròxim episodi de precipitacions, previst de cara a finals de setmana passada, podia fer canviar la situació. «Cada nevada pensem que serà la definitiva, ara se n’acosta una altra i aquesta serà la bona», va apuntar, tot preveient que aleshores arribarà el moment de poder obrir «amb les condicions habituals». Mentre, dins l’àmbit de l’eficiència energètica, va destacar el fet que el refugi s’ha dotat de plaques solars amb l’objectiu d’estalviar llum provinent de la xarxa convencional.

Si es compleixen les previsions meteorològiques de les darreres setmanes i dies la temporada d’esquí nòrdic es presenta de manera optimista i oferirà grans oportunitats als aficionats.