Hotels de pel·lícula i “Vacaciones de verano”

¿Recorden Julia Roberts a “Pretty Woman”? Com oblidar-la, ¿oi? La majoria d'aquelles escenes es van rodar a l'hotel Regent Beverly Wilshire de Beverly Hills, a Los Angeles i encara que l'hotel ja tenia solera pel fet que artistes de la talla d'Elton John, Al Pacino, Michael Douglas, Dustin Hoffman, Michael Caine, Mick Jagger o Angelica Huston s'hi allotgen habitualment, va suposar posar l'establiment a l'òrbita mundial del turisme cinematogràfic.

Vacances d'estiu

Vacances d'estiu / Dani Medina

Hi ha altres referències audiovisuals per al Park Hyatt Tokyo, on es va rodar “Lost in Translation”, de Sofia Coppola, i on Bill Murray se sentia… perdut; l'hotel The Stanley, a Colorado, on es va rodar la inquietant cinta de Kubrick “El resplandor”; o l'Hotel Plaza de Nova York, set de rodatge de grans pel·lícules com “El gran Gatsby”, “Sol a casa”, “Perseguit per la mort” o “Cocodril Dundee”.

EA Espanya s'han rodat pel·lícules mítiques tant per a produccions internacionals com per a cintes pàtries. Aquesta que ens toca ara és una d'aquelles pel·lícules que ens deixaran un bon regust aquest estiu perquè està protagonitzada per Santiago Segura i Leo Harlem: “Vacaciones de verano”. Un duet que ja ha demostrat que és una bomba a la pantalla. Es tracta d'una comèdia familiar rodada a Arona Gran Hotel de Spring Hotels, al sud de Tenerife, un lloc perfecte per passar unes vacances amb nens.

"Vacaciones de verano" explica la història de dos amics, Óscar i Félix. Tots dos perden la feina i es veuen obligats a acceptar una feina temporal com a animadors infantils en un hotel de luxe. Óscar i Félix, divorciats, s'han d'emportar els seus fills durant el mes d'estiu, una circumstància que els és difícil de compaginar amb la feina, de manera que decideixen emportar-se els nens i amagar-los a l'hotel, a la zona d'empleats… I com sol passar a les comèdies, tot el pla resulta ser un desastre.

Vacaciones de verano (6)

Vacances d'estiu: la pel·lícula protagonitzada per Santiago Segura i Leo Harlem. / Dani Medina

Per al rodatge, que va tenir lloc entre Madrid i Tenerife, es van traslladar al sud de l'illa canària tot l'elenc d'actors i l'equip de producció, que van convertir l'Arona Gran Hotel en la base d'operacions i en un dels protagonistes de la pel·lícula. "Per gravar amb nens vam fer una excepció perquè l'Arona Gran és un hotel només per a adults, però no podíem deixar passar l'oportunitat de tenir un lloc a la indústria cinematogràfica, amb la il·lusió que ens feia", afirma Alexia Oliva, directora de l'hotel , que recorda a més que dins del grup Spring el Bitácora és l'establiment que més s'adaptaria a aquest perfil de client familiar, “però l'Arona encaixava millor amb les necessitats de rodatge.”

Vacaciones de verano (27)

Una comèdia familiar rodada a Arona Gran Hotel de Spring Hotels, al sud de Tenerife. / Dani Medina

"Vacaciones de verano" té aspecte de ser l'èxit estival de la mà de BOWFINGER INTERNATIONAL PICTURES liderada per Mª Luisa Gutiérrez, en coproducció amb CHAPUZAS AUDIOVISUALES AIE amb la participació de NETFLIX i ATRESMEDIA TV, en associació amb MOGAMBO. La pel·lícula serà distribuïda a Espanya per Sony Pictures Entertainment Iberia S.L.U.