Els vuit viatges que has de fer abans de fer els 50 anys

Viatjar a aquests destins és una autèntica meravella, has de visitar aquests llocs com més aviat millor per a no oblidar mai la seva màgia

Viatges que has de fer abans de complir els 50 anys.

Viatges que has de fer abans de complir els 50 anys. / Istock / Sean Pavone

Gloria Martínez

El món en el qual vivim està ple de meravelles úniques repartides en diferents països que totes les persones haurien de veure almenys una vegada en la vida per a descobrir els seus infinits encants. Espectaculars paisatges, construccions impossibles, monuments històrics i molt més esperen ansiosos a aquells aventurers que decideixen viatjar per a conèixer-los.

Molta gent pensa que viatjar és cosa de joves, que quan ets adult ja no hi ha temps per a recórrer el món, però no és cert. Per a viatjar no hi ha edat, és igual quants anys tinguis, l'important són les ganes de conèixer llocs nous, xopar-te de les seves cultures, descobrir enclavaments màgics i provar exquisides gastronomies.

Visita aquests llocs per a gaudir dels seus infinits encants.

Visita aquests llocs per a gaudir dels seus infinits encants. / Istock / Eloi Omella

Potser arribat un punt de la teva vida és més complicat viatjar o el cansament dificulta la possibilitat de fer grans viatges, però si encara no has complert els 50 hi ha uns certs enclavaments que has de descobrir per a quedar corprès de la seva bellesa i treure-li el màxim partit a l'equador de la vida.

Algarve, Portugal

Si estàs buscant conèixer un paisatge espectacular amb una gastronomia increïble i platges paradisíaques molt prop d'Espanya, Algarve és el teu lloc. Aquesta zona de Portugal és una autèntica meravella per a recórrer amb el teu cotxe en un viatge en el qual conèixer llocs màgics com Faro, Vilamoura, Loulé, Portimão i molt més.

Visita la paradisíaca Algarve a Portugal.

Visita la paradisíaca Algarve a Portugal. / Istock / Balate Dorin

En aquesta preciosa ruta trobaràs alguns monuments històrics i culturals com la famosa església de Santa María do Castelo, l'Arc del Repòs, el Parc Natural de la Ria i una infinitat de destins únics. També podràs gaudir de les seves platges de sorra daurada i aigües cristal·lines que et transportaran al Carib a escassos quilòmetres del nostre país.

Recorre Suïssa amb tren

Si ets un amant dels paisatges de muntanya i de les rutes amb tren, aquest viatge és imprescindible abans de complir els 50. Suïssa és un dels països més bonics del món el paratge natural del qual deixa sense paraules a tot el que el descobreix. La millor manera de recórrer el país és en un dels seus espectaculars trens que creuen muntanyes i bells pobles.

Recórre els paissatges de Suïssa.

Recorre els paissatges de Suïssa. / Istock / Kavalenkava Volha

Existeix un viatge conegut com la Gran Ruta dels Trens Panoràmics que és ideal per a conèixer el país, ja que comença a Llucana i acaba a Zermatt passant per ciutats com Lugano o Sant Moritz. En aquesta travessia passaràs per llacs, barris antics de pobles, ponts immensos i els paisatges més bonics que veuràs en la teva vida.

Viu Nadal a Alsàcia

Nadal és una de les èpoques de l'any més boniques en les quals els carrers s'omplen de llums i la dolça aroma de les castanyes rostides ens convida a passejar per la ciutat. Per als fanàtics d'aquesta data i de recórrer el món hi ha un enclavament imprescindible que cal visitar almenys una vegada en la vida. Parlem de la regió francesa d'Alsàcia, una destinació màgica que augmenta la seva ja notable bellesa durant Nadal.

La ciutat alsaciana de Colmar és com un conte perfecte de Nadal.

La ciutat alsaciana de Colmar és com un conte perfecte de Nadal. / Istock / Sami Sert

Els seus preciosos pobles es poden recórrer en menys d'una setmana i en ells trobaràs espectaculars cases i edificis que semblen trets d'un conte de fades i en els quals els adorns nadalencs ressalten amb la fusta de les seves estructures. Els mercats omplen d'alegria les principals places de la zona on comprar records nadalencs. Si vols descobrir aquests idíl·lics destins, has de viatjar fins a alguns dels més importants com Colmar, Turckheim o Eguisheim.

Descobreix l'Havana, Cuba

Un dels viatges imprescindibles que has de fer abans de complir 50 anys és Cuba, concretament l'Havana. Allí trobaràs un oasi de felicitat i bon rotllo on la música recorrerà les teves venes i el color inunda els carrers i cases. Aquest espectacular enclavament és un destí únic que tothom hauria de visitar almenys una vegada en la vida i un dels seus imprescindibles és el famós Dic.

Recorre una Havana plena de color.

Recorre una Havana plena de color. / Istock / MaboHH

Les seves platges, gents, restaurants, músics i façanes fan de l'Havana un lloc increïble del qual no voldràs sortir mai. A Cuba hi ha una infinitat d'enclavaments per descobrir i on mai t'avorriràs perquè sempre hi ha alguna cosa a fer. Encara que la capital és la més famosa, el teu viatge aquest país pot ser una experiència màgica si llogues un dels seus peculiars cotxes i recorres tots i cadascun dels seus racons.

Viatja a Venècia durant el carnestoltes

Venècia és famosa pels grans canals que travessen els seus carrers i les peculiars góndoles que utilitzen com a mitjà de transport. Però aquesta ciutat italiana és molt més que avingudes aquàtiques, compta amb un dels carnestoltes més espectaculars i impressionants del món i que cal veure per a creure. El seu origen es remunta al segle XI i deixa sense paraules a tot el que el visita.

El famós carnestoltes de Venècia.

El famós carnestoltes de Venècia. / Istock / RelaxFoto.de

Els venecians es llancen als carrers vestits amb les seves millors gales històriques i unes peculiars màscares que oculten la seva cara. El que va iniciar com una reivindicació de les classes baixes va acabar sent un dels esdeveniments més importants del lloc i que cada any visiten milers de persones. Si ets un amant de la cultura i la història tradicional no pots perdre't aquest gran viatge i barrejar-te amb els locals en una experiència única.

Fes el camí de Santiago

Per a aquest viatge no hauràs de sortir d'Espanya i podràs viure una de les aventures més emocionants i que més emplenen del món. Probablement, ja coneixes el famós Camí de Santiago, una travessia en la qual es recorren centenars de quilòmetres a peu amb diferents orígens però una única destinació, Santiago. L'origen d'aquesta peregrinació es remunta a centenars d'anys enrere per un apòstol, però no és necessari ser creient per a realitzar-lo.

Senyal del Camí de Santiago.

Senyal del Camí de Santiago. / Istock / Joel Carillet

Encara que no hi ha edat per a fer el camí de Santiago i hem vist a persones de gairebé cent anys fer-ho, l'ideal és fer-ho en bona forma física, ja que cal carregar amb la motxilla pesada i caminar durant diversos dies. Tot això valdrà la pena quan descobreixis la bellesa dels paisatges que travessa i coneguis a persones increïbles que t'acompanyaran en l'experiència.

Navega per l'Antàrtida en un creuer

L'Antàrtida és un destí desconegut per a gran part de la població que molt poques persones han visitat, però els espectaculars paisatges de les quals deixen sense alè. La influència i la contaminació de l'ésser humà encara no han causat danys greus en aquest destí, per això, viatjar fins allí és descobrir la naturalesa del nostre planeta en la seva màxima esplendor.

Navega entre glaciars per l'Antàrtida.

Navega entre glaciars per l'Antàrtida. / Istock / Goinyk

Actualment, hi ha companyies que realitzen creuers per aquest blanc paisatge on viure una aventura que no oblidaràs mai. El fred serà un dels protagonistes d'aquest viatge, però el que descobriràs en ell valdrà la pena i es tracta d'un lloc que molt poques persones han pogut viure. Si ets un apassionat dels icebergs, els pingüins i la naturalesa pura, un creuer per l'Antàrtida ha de ser un imprescindible en la teva llista de viatges que fer abans dels 50.

Veure la floració del cirerer al Japó

Del fred polar de l'Antàrtida passem a la bellesa de la primavera al Japó. Aquest país asiàtic és molt famós pels seus temples i els seus costums ancestrals, però també per un esdeveniment espectacular que es produeix en una època de l'any concreta i que tenyeix de color rosa el paisatge nipó. Es tracta de la floració del cirerer, un dels arbres típics del Japó que s'encarrega de crear una estampa única.

Admira la floració del cirerer a Japó.

Admira la floració del cirerer a Japó. / Istock / Sean Pavone

Amb l'inici de la primavera, els cirerers comencen a florir i de les seves branques broten unes precioses fulles de color rosa i blanc, creant tot un espectacle natural. Aquest període es diu Hanami, i és un esdeveniment que val la pena veure en persona. En el país del sol naixent consideren que aquest fet és una reflexió sobre la fragilitat i com és d'efímera la vida, i convida a tothom a pensar-hi.