Fomentar el treball en equip amb trobades i també jocs de rol

Posar en pràctica alguns mètodes serveixen per millorar aspectes com la comunicació, la resolució de conflictes i la presa de decisions

Una empresa posant en pràctica un dels jocs de rol i mètodes.

Una empresa posant en pràctica un dels jocs de rol i mètodes. / GETTY IMAGES

D.Céspedes/E.Remolina/AMIC

Un equip de treball ben cohesionat es tradueix també amb una major rendibilitat. Per aconseguir-ho hi ha eines en el món empresarial que poden ajudar a incrementar la motivació i augmentar el rendiment. Hi ha professionals que es dediquen a aquesta tasca per intentar treure la màxima productivitat creativa.

El Role Playing, o joc de rol, és una tècnica d’aprenentatge i desenvolupament de competències que simula situacions reals dins d’un entorn controlat. Aquesta metodologia pot ser molt útil en l’àmbit empresarial per a la formació, la millora de les habilitats comunicatives, la presa de decisions, la resolució de conflictes i moltes altres aplicacions. A continuació, explorarem algunes de les diferents formes d’aplicar el Joc de rol a l’empresa i les seves utilitats:

Entrevistes simulades: Pot ser utilitzat per a preparar candidats per a una entrevista. Els participants interpreten els rols de l’entrevistador i el candidat, permetent a aquest últim practicar com respondre a preguntes difícils, demostrar les seves habilitats i presentar-se de manera convincent.

Entrenament de vendes: És una eina poderosa per a millorar les habilitats de vendes dels treballadors. Es pot fer servir per simular interaccions amb clients i entrenar-los en com abordar objeccions i queixes, presentar productes o serveis i tancar una venda amb èxit.

Gestió de conflictes: En escenaris de conflicte, el Joc de rol pot ajudar els empleats a aprendre com abordar situacions difícils i converses delicades. Aquesta tècnica permet als participants practicar la gestió emocional i les tècniques de resolució de conflictes.

Formació en lideratge: Els participants assumiran el paper d’un líder i s’enfrontaran a desafiaments com gestionar un equip, prendre decisions importants i inspirar.

Simulacions de crisi: Per afrontar situacions de crisi, és una eina excel·lent per entrenar els equips de resposta d’emergència. Això permet provar protocols, avaluar la coordinació i millorar la presa de decisions en moments crítics.

Desenvolupament: El Joc de rol és ideal per a millorar la comunicació, l’empatia, la persuasió i la negociació.

Canvi de rols: Pot ser útil per fer que els treballadors experimentin altres responsabilitats, afavorir la comprensió mútua i la col·laboració departamental.

Noves responsabilitats: Interpretant situacions típiques del nou rol, l’empleat es familiaritza amb les seves noves tasques i reptes.