La importància de fer un bon manteniment

Per a una empresa és vital disposar del material en bones condicions i en bon estat

Operació de neteja d'un teclat d'ordinador.

Operació de neteja d'un teclat d'ordinador. / GETTY IMAGES

DdG/AMIC

Unes instal·lacions o equipaments en bon estat és vital per al correcte funcionament de cada empresa o negoci. Un bon ús del material sigui quin sigui el departament fa que s’allargui la vida de determinats aparells i, per tant, que l’empresa es pot estalviar diners en despeses innecessàries. Mantenir els aparells informàtics, en bon estat, per exemple, es pot traduir en una millor rendibilitat i productivitat.

En el programa de manteniment entra qualsevol element que l’empresa faci servir per al seu funcionament. Ja sigui material d’oficina, arxiu, informàtica o elements del mobiliari. Tot amb un bon manteniment és indispensable. Sobretot, hem de prestar especial atenció als equips informàtics. Són aparells que requereixen una atenció especial i un manteniment que no ens podem saltar. Una bona revisió a temps també ens pot estalviar haver de fer una despesa que potser no comptàvem. A vegades ho podem aconseguir amb gestos molt senzills. Per exemple, netejar el teclat i la pantalla de l’ordinador de manera adequada és important per a mantenir el seu funcionament correcte i prolongar la seva vida útil. Aquí tens alguns consells per a realitzar una neteja efectiva i segura:

Per a netejar el teclat:

- Apaga la computadora i desconnecta el teclat del port USB.

- Dona-li la volta al teclat i agita’l suaument per a eliminar qualsevol engruna o partícula de pols.

- Usa una llauna d’aire comprimit per a bufar aire sobre el teclat i eliminar la pols acumulada en les tecles i ranures.

- Humiteja un drap suau amb aigua tèbia i esprem l’excés d’aigua. No facis servir netejadors forts ni productes químics que puguin danyar el teclat.

- Passa el drap humit sobre les tecles i les ranures, prestant especial atenció a les àrees entre les tecles.

- Si les tecles estan molt brutes, pots utilitzar un bastonet de cotó humitejat amb aigua tèbia i fregar suaument les àrees brutes. No pressionis massa fort per a evitar danyar les tecles.

Per a netejar la pantalla:

- Apaga la computadora i desconnecta el cable d’alimentació.

- Utilitza un drap de microfibra suau i sec per a netejar la pantalla. No empris paper o tovalloles de paper, ja que poden ratllar la pantalla.

Amb petits gestos podem obtenir grans resultats.