El millor confort a l’oficina

Un escriptori ben organitzat i il·luminat, una bona cadira i un ambient càlid es pot traduir en una major productivitat laboral

Un gran espai de treball en una oficina on hi ha tots els elements necessaris per a una major productivitat i rendiment.

Un gran espai de treball en una oficina on hi ha tots els elements necessaris per a una major productivitat i rendiment. / DdG

David Céspedes

David Céspedes

En la nostra rutina diària laboral l’oficina i el lloc de treball juguen un paper important. Per a determinades persones és l’espai on més hores passen durant el dia. Per això, res millor que fer-ho en un espai còmode i confortable que ens ajudi a millorar també el nostre rendiment i adoptem una actitud positiva i en tot moment optimista. Un bon entorn es tradueix en una major productivitat laboral, això està demostrat. La nostra oficina i el lloc de treball tenen una gran influència sobre el rendiment, productivitat i benestar general.

En totes aquestes qüestions, hi juga un paper fonamental Oficina i Arxiu, empresa que acredita més de 50 anys d’experiència, especialitzada en projectes integrals d’equipaments per oficines i que s’ha convertit en tota referència en el seu sector. Durant aquests anys, l’empresa ha tingut una gran implantació a les comarques gironines i a la resta de Catalunya fruit del seu bon treball.

A la superfície d’exposició d’Oficina i Arxiu es poden veure les diferents combinacions per tal que es pugui fer una tria de les nostres necessitats de forma còmoda. En les seves instal·lacions es troben les millors marques nacionals i internacionals de taules, armaris, sistemes d’arxiu, cadires, mobles auxiliars...i es poden veure les diferents combinacions d’aquests elements per tal que es pugui fer una bona elecció. A més, son distribuidors de Bandalux. El seu personal especialitzat t’ajudarà a valorar en cada cas les necessitats, dimensions i solucions, decidint entre totes les parts implicades i sempre buscant l’equilibri entre qualitat, necessitat, imatge i cost. L’èxit està assegurat.

Amb la pandèmia es van incrementar les hores de teletreball. Moltes oficines es van haver de «traslladar» a les llars. Si l’opció és que hem de disposar d’una oficina o un espai de treball a casa també hem de tenir en compte en una sèrie de conceptes i condicions. En aquest cas, també és més productiu treballar en una zona adequada per passar-hi les hores que siguin necessàries. Per això, abans que res, hem de triar el lloc de la llar on volem instal·lar la nostra oficina i decidir molt bé l’espai de treball on no hi pot faltar la taula d’escriptori, una bona cadira i un sistema d’il·luminació adequat. Està clar que si invertim en una oficina a casa hem de tenir present que estem invertint en un mateix: crear un entorn professional en el qual ser productiu i alhora sentir-se còmode. L’ergonomia és tan important a casa com en l’oficina. Treballar durant hores en un escriptori o davant de l’ordinador precisa que el nostre cos estigui ben posicionat.

Abans que res, cal prioritzar la comoditat. És indispensable disposar d’una cadira de les anomenades ergonòmiques, ajustables i, si és possible, un suport lumbar incorporat per evitar lesions. La cadira que utilitzem ha de disposar d’un respatller alt i sobretot que sigui confortable.

Les cortines deixant que entri la llum també juguen un paper fonamental per poder assegurar un bon treball. Pel que fa al color de les parets els colors càlids són molt aconsellables per contribuir a un bon ambient. La vista agraeix sempre un color més suau que no pas estrident.

Hem de procurar que sigui un espai acollidor, còmode i familiar, i podem fer-ho col·locant alguns objectes personals.

La disposició del mobiliari és essencial. Si és possible, col·loqueu la taula de treball davant d’una paret, perquè l’esquena no quedi exposada. Si no és possible, intenteu col·locar darrere vostre algun moble gran o una biblioteca. En el cas que sigui impossible, el feng shui dicta col·locar alguna planta i almenys un mirall que reflecteixi el que succeeix darrere nostre. També procureu obtenir una cadira de respatller alt i confortable.

Una vista de les instal·lacions d'Oficina i Arxiu a Girona.

Una vista de les instal·lacions d'Oficina i Arxiu a Girona. / DdG

Si l’oficina té finestres que cap a l’exterior, procureu no tenir-les exactament davant de l’escriptori.

Les plantes i flors també poden ser importants i alguns experts consideren que poden ajudar a renovar la nostra energia.

L’ordre i la neteja són essencials: en un escriptori ordenat i net podem treballar millor, més a gust. Si és possible, col·loqueu algun objecte decoratiu que desperti la vostra creativitat. També heu de tenir un receptacle per als llapis.

Les darreres tendències en mobiliari d’oficina han assumit la doble funció dels despatxos a casa, concebent conjunts d’altes prestacions, tant pràctiques com estètiques, que no releguen a l’oblit les normes del disseny d’interior.

Ja sigui perquè hagi quedat treball pendent o pel model de “teletreball” que moltes persones estan adaptant el seu model de vida, el cert és que cada vegada és més important disposar d’un espai a la llar per poder desenvolupar aquest tipus d’activitats, segons indiquen els experts. No val qualsevol espai en el qual comptem amb un simple escriptori i connexió a Internet, sinó que és necessari habilitar i dissenyar un espai específicament en què poder sentir-se còmodes.