Calsina Carré, descarbonitzant any rere any

La multinacional catalana aposta pel combustible HVO, reduint en un 90% les emissions de CO2 i segueix invertint fortament en transport ferroviari

Mercaderies transportades mitjançant sistema intermodal.

Mercaderies transportades mitjançant sistema intermodal. / Calsina Carré

DdG

Calsina Carré Transports & Logistics, amb seu central a Pont de Molins, es posiciona a l’avantguarda de la sostenibilitat i la descarbonització del sector, abraçant aquests valors com a part essencial de la seva visió empresarial. L’empresa, que l’últim any va facturar 200 Mio i suma una flota de 1.200 vehicles, segueix implementant mesures significatives per a reduir la seva petjada de carboni i promoure pràctiques eco-friendly.

En aquest context, destaca l’adopció de rutes amb biocombustible HVO, aconseguint una impressionant reducció del 90% en les emissions de CO₂. A més, la recent incorporació d’una tractora elèctrica subratlla la determinació de la companyia a explorar tecnologies netes i eficients.

La multimodalitat és part de la seva operativa verda diària, amb un servei de transport ferroviari consolidat cap a Europa, i un servei short sea cap al Nord d’Àfrica i el Regne Unit. Actualment efectua més de 1.000 viatges mensuals en tren i en l’últim any, un rècord de més de 20.000 travessies en ferri a través de l’estret de Gibraltar.

En un esforç addicional per brindar solucions integrals, el 2022 Calsina Carré va invertir fortament per a posar les instal·lacions de la seva seu central a disposició de transportistes externs (pàrquing vídeo vigilat, gasolinera, dutxes, bar, rentat de camions, taller...). L’anomenat Calsina Carré Services va néixer amb l’objectiu de millorar les condicions de treball dels transportistes i amb una mentalitat verda: la instal·lació de plaques solars a tot el terreny, que permeten un estalvi anual de 51,54 tones de CO₂ a l’atmosfera l’any, així com la col·locació de carregadors elèctrics a l’estació de servei. La creació d’aquest hub logístic constata, una vegada més, el compromís de Calsina Carré amb el sector i cap a un futur més sostenible.

Addicionalment, Calsina Carré presenta enguany el seu segon duo tràiler, que redueix les emissions de CO₂ fins a un 25% per trajecte, així com un important estalvi en costos logístics. També continua incorporant pneumàtics ecològics i flota adaptada, amb la finalitat d’operar per carretera de la manera més eficient.

Un seguit d’accions en matèria sostenible que reflecteixen la dedicació de Calsina Carré per a la reducció del seu impacte ambiental en totes les àrees de la seva operació.