Estrena suspesa

La pel·lícula ‘Barbie’, censurada al Pakistan per "contingut qüestionable"

EFE

Les autoritats de la província del Panjab, a l’est del Pakistan, han suspès la projecció de la pel·lícula ‘Barbie’ als cines perquè inclou «contingut qüestionable» i van ordenar que fos revisada per un comitè de la junta de censura, segons van informar a EFE aquest dissabte fonts de l’administració.

La cinta «s’ha enviat per a la seva revisió a un comitè. Després d’això es prohibirà o s’exhibirà als cines amb alguns fragments censurats», va dir a EFE el secretari de la Junta de Censura Cinematogràfica del Panjab, Farrukh Mahmood.

El funcionari va matisar que l’emissió «no està prohibida» per complet, sinó temporalment fins que s’eliminin les parts «qüestionables» de la pel·lícula que sí que es va estrenar ahir a la província de Sindh, al sud del país, i a la de la capital Islamabad.

Mahmood no va revelar, però, quin va ser el contingut que la junta del Panjab va trobar censurable. «No ho he vist, així que no sé sobre el contingut qüestionable [...], però puc dir que existeix».

Pel·lícules prohibides

Les pel·lícules al Pakistan han de ser aprovades per les juntes de censura provincials abans de ser projectades als cines. L’any passat, el Pakistan va prohibir l’estrena del llargmetratge ‘Joyland’, que explica la història d’amor d’un jove d’una família tradicional islàmica i una ballarina trans, perquè era «repugnant a les normes de decència i moralitat» del país.

Un veto que va contrastar amb el seu èxit internacional, ja que el film va aconseguir el premi del Jurat de la secció Una Certa Mirada del festival de Cannes i el Queer Palm que atorga el certamen, a més de ser candidata oficial per als Oscars 2023. Tot i que la prohibició sobre ‘Joyland’ es va aixecar després de ser revisada, l’emissió va continuar prohibida al Panjab.

La pel·lícula ‘Barbie’, dirigida per Greta Gerwig i protagonitzada per Margot Robbie en la pell de la famosa nina Barbie i Ryan Gosling en la pell del seu nòvio Ken, es va estrenar ahir a escala mundial entre la profunda expectació dels seguidors de la nina rossa de plàstic.