Els referents culinaris d'Espanya es donen cita a "RedDeChefs", la nova xarxa social per a aficionats a la gastronomia inaugurada avui a la que es facilitaran recomanacions de plats, còctels i restaurants al llarg i ample de la geografia espanyola.

Fugint de les xarxes "en què tothom escriu i tothom comenta", neix "RedDeChefs", una plataforma impulsada per Orestes Perotas, Javier Valdeolivas i Paula Cardeñoso, tres emprenedors madrilenys "aficionats" a la gastronomia que han trobat en el seu "hobby" una oportunitat de negoci.

Disponible a través del web, una aplicació per Android i Safari en iPad i iPhone, aquest trio de "nadius mòbils" creu que la plataforma "podria" arribar a funcionar com "guia gastronòmica", perquè en un sol "cop d'ull" permet saber què recomana l'"elit" de cada ciutat.

Convertides en el primer canal d'informació per a molts, les xarxes socials han revolucionat nombrosos sectors, entre ells el de la gastronomia, i cada vegada són més els que consulten aquestes comunitats a través d'internet o "smartphones" per trobar un nou sabor per dur-se a la boca.

Lluny de voler ser un portal de crítica gastronòmica, Perotas ha apuntat que la idea és buscar "el consell d'un amic" i conèixer què és el que degusten els "experts del món del paladar" (xefs, sommeliers, pastissers, coctelers .. .) en el seu "dia a dia".

"No els hi posem cap tipus de límit", ha subratllat Perotas, a excepció d'una sèrie de "regles", com són el no poder recomanar plats propis o intercanviar receptes amb un company.

Tampoc discriminen els professionals per la seva nacionalitat, ja que per a ells "no és un problema", i l'únic requisit per poder formar part d'aquesta xarxa és recomanar plats de la ciutat en la qual cada professional treballa i resideix, per donar a conèixer " reinterpretacions "culinàries" secretes "per al gran públic.

Els "experts" establerts a Madrid han estat els encarregats d'inaugurar aquesta nova xarxa social, que esperen poder ampliar en uns mesos a ciutats com Barcelona, ??València o Bilbao, referents indiscutibles de la gastronomia al territori espanyol.

Íñigo Urrechu, Ricardo Vélez, Carlos Núñez o el cocteler Carlos Moreno són alguns dels professionals presents en aquesta xarxa social, que ja compta amb perfils a Facebook, Twitter i Instagram.

L'acceptació del públic determinarà la possibilitat de dur a terme algunes de les idees que l'equip fundador té en ment, com fer presentacions en vídeo i traduir-la al francès, anglès, alemany o rus, perquè "serveixi de guia" al turista.

L'accés a "RedDeChefs" és "absolutament públic" i no té cap "cost", tret que es vulgui "anar més enllà" i indicar quins plats es volen provar, quins s'han fet ja i si es vol seguir un xef concret o rebre notificacions personalitzades, per al que cal registrar-se a la pàgina o iniciar sessió a Facebook.

També altres filtres de cerca que s'ofereixen estan en funció del preu del restaurant on se serveix el plat, la popularitat del guisat en aquesta xarxa social o el xef que el recomana.