Ingredients:

Per a la massa:

  • 200 g de farina
  • 100 g de mantega freda, tallada a trossos petits
  • 1 ou
  • 1/2 culleradeta de sal
  • Aigua freda, si és necessari

Per al farcit:

  • carabassó mitjà, ratllat
  • 1 pastanaga mitjana, ratllada
  • 1 pebrot vermell, tallat a tires fines
  • 1 ceba mitjana, tallada a daus petits
  • 150 g de formatge ratllat (opcional)
  • 3 ous
  • 200 ml de nata líquida
  • Sal i pebre al gust
  • 1 culleradeta d'herbes seques (orenga, romaní, etc.)

Herbes seques per fer el pastís de verdures @ valeria_aksakova

Preparació:

De la massa:

En un bol, barreja la farina amb la mantega. Afegeix l'ou i la sal. Mescla bé fins que la massa sigui homogènia.

Si és necessari, afegeix aigua freda de mica en mica fins que la massa agafi consistència. Forma una bola i deixa-la reposar al frigorífic durant 30 minuts.

Del farcit:

En una paella, salteja la ceba fins que estigui transparent. Afegeix el carabassó, la pastanaga i el pebrot. Cuina fins que les verdures estiguin tendres. Retira del foc i deixa refredar lleugerament.

En un bol, has de batre els ous i afegir la nata líquida. Barreja bé i afegeix el formatge ratllat, si s'utilitza. Condimenta amb sal, pebre i les herbes seques.

Incorpora les verdures saltades a la barreja d'ous i nata. Remena bé.

Muntatge del pastís:

Estira la massa amb un corró i cobreix un motlle per a pastís prèviament greixat. Aboca la barreja de verdures sobre la massa estirada.

Forneja a 180 °C durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farcit estigui ferm.

Deixa refredar el pastís abans de desemmotllar-lo.