La recepta per fer un pastís de verdures boníssim
T'expliquem els ingredients que necessites i com fer-lo pas a pas
Eva Remolina / AMIC
El pastís és una de les postres més sol·licitades i delicioses que existeixen. Sovint, pensem que aquestes postres només poden ser dolces, però no és així. Els pastissos també poden ser saludables i tenir altres ingredients. No has sentit a parlar del pastís de tonyina, del de formatge, del de carabassó, etc.? Avui et portem un pastís ben saludable per a l'hora de dinar a sopar. Si t'agraden les verdures i fer postres, aquesta és la teva recepta. Et deixem els passos a seguir per tal d'aconseguir un pastís de verdures boníssim.
Ingredients:
Per a la massa:
- 200 g de farina
- 100 g de mantega freda, tallada a trossos petits
- 1 ou
- 1/2 culleradeta de sal
- Aigua freda, si és necessari
Per al farcit:
- 1 carabassó mitjà, ratllat
- 1 pastanaga mitjana, ratllada
- 1 pebrot vermell, tallat a tires fines
- 1 ceba mitjana, tallada a daus petits
- 150 g de formatge ratllat (opcional)
- 3 ous
- 200 ml de nata líquida
- Sal i pebre al gust
- 1 culleradeta d'herbes seques (orenga, romaní, etc.)
Preparació:
De la massa:
En un bol, barreja la farina amb la mantega. Afegeix l'ou i la sal. Mescla bé fins que la massa sigui homogènia.
Si és necessari, afegeix aigua freda de mica en mica fins que la massa agafi consistència. Forma una bola i deixa-la reposar al frigorífic durant 30 minuts.
Del farcit:
En una paella, salteja la ceba fins que estigui transparent. Afegeix el carabassó, la pastanaga i el pebrot. Cuina fins que les verdures estiguin tendres. Retira del foc i deixa refredar lleugerament.
En un bol, has de batre els ous i afegir la nata líquida. Barreja bé i afegeix el formatge ratllat, si s'utilitza. Condimenta amb sal, pebre i les herbes seques.
Incorpora les verdures saltades a la barreja d'ous i nata. Remena bé.
Muntatge del pastís:
Estira la massa amb un corró i cobreix un motlle per a pastís prèviament greixat. Aboca la barreja de verdures sobre la massa estirada.
Forneja a 180 °C durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farcit estigui ferm.
Deixa refredar el pastís abans de desemmotllar-lo.
- Vox desplega una pancarta al pont de Pedra de Girona en contra del retorn de Puigdemont a Catalunya
- La relació amb el City variarà
- Viatge llampec de Victoria Beckham a la Costa Brava
- Els metges demanen eliminar-lo dels sopars: té fama de saludable, però no ho és
- Necrològiques , Noticies de Necrològiques - Diari de Girona
- Unes 400 persones es mobilitzen a Banyoles per reclamar que no es tanqui l'escola Camins
- Els millors plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines
- Viure amb lipedema, la malaltia de les dones que només s'engreixen: "Em vaig sentir alliberada quan vaig saber per què guanyava tants quilos