Terra de garnatxes, la unió fa la força

Terra de garnatxes està formada pels cellers Clos Figueras, Edetària, Finca Viladellops, La Vinyeta, Lagravera i Vinyes Domènech, units per la mateixa passió: la garnatxa

Selecció de Terra de Garnatxes

Selecció de Terra de Garnatxes / DdG

Casa Gourmet, botiga en línia d'aquest diari, inicia 2024 amb un viatge per Catalunya per a descobrir en la seva selecció de vins la tipicitat de la garnatxa del Penedès, Empordà i Costers del Segre. Perquè no hi ha més elogi per a la garnatxa que deixar que expressi la seva elegància, el seu paisatge i el seu origen, en definitiva, la seva geografia.

La selecció de 6 ampolles té un preu de 54 € sent el seu valor real de 90 €. La formen els vins dels cellers Finca Viladellops (DOP Penedès), La Vinyeta (DO Empordà) i Lagravera (Costers del Segre, Lleida), unides totes pel seu amor a la garnatxa. Són vins reconeguts i premiats amb les millors distincions en els certàmens de garnatxes del món.

Finca Viladellops 2021

És un negre ecològic 100% garnatxa, que neix en el Massís del Garraf, zona de sòls calcaris amb restes de fòssils marins. En boca ressalta pel seu equilibri, taní fi, estructura i marcada frescor. És una garnatxa carnosa i fresca ideal per a maridar amb caça, carns blanques i vermelles, embotits, formatges curats, pasta i formatges tous.

Celler de Viladellops

Celler de Viladellops / DdG

Finca Viladellops al Penedès, és el reflex d'un poble vitivinícola amb antiguitat, autenticitat familiar i història. En el celler s'elabora vi des de 1877, conservant actualment els mètodes tradicionals, modernitzant-se en la dècada dels noranta, quan es va apostar per l'elaboració de vins de qualitat i amb essència mediterrània.

Segons expliquen des del celler: “Terra de garnatxes té com a objectiu expressar una varietat 100% mediterrània arrelada als nostres sòls durant segles i que en cada territori expressa diferent personalitat”.

Microvins Bota 2020

És un monovarietal de garnatxa negra procente de vinyes velles, algunes de més de cent anys, banyades per la Tramuntana. Els Microvins són elaboracions realitzades en condicions molt controlades i recuperant tècniques ancestrals. El celler i els seus vins està recomanat per la famosa Jancis Robinson en Financial Times com el millor de l'Empordà (Girona).

Celler La Vinyeta, a l'Empordà.

Celler La Vinyeta, a l'Empordà. / DdG

L'esperit emprenedor, el disseny, la internacionalització, la innovació i la sostenibilitat són alguns dels punts forts del celler La Vinyeta. Per a ells, el projecte Terra de garnatxes està format per: “Gent compromesa amb l'autenticitat dels nostres territoris. Gent de terres diferents, amb caràcters diferents, però amb una estima comuna per una varietat que ens identifica”.

Microvins Bota 2020 és una anyada molt bona, ideal per a maridar amb plats especiats, tapes, postres i cuina asiàtica.

Ónra 2017

Aquest negre convida a degustar la riquesa fruitera i la varietat del sòl i paisatge de La Serra Llarga (Lleida). És un cupatge 75% garnatxa i 25% cabernet Sauvignon, fluid amb aromes de fruita vermella. En boca és fresc, afruitat i saborós. Amb elegants notes especiades i un final llarg i balsàmic, perfecte per a per a gaudir a copes acompanyat de formatges, embotits, carn blanca, xai i vedella o caça.

La selecció d'Ónra.

La selecció d'Ónra. / DdG

Lagravera és una propietat familiar de 11,3 hectàrees, situada a Alfarràs (Costers del Segre). En un espai dedicat durant anys a l'extracció de pedres. Per això, en una gravera, és on des de fa anys elaboren vins i olis, amb certificat ecològic (CCPAE), mitjançant la triple selecció de raïm, en unes úniques i singulars vinyes.

Van triar 'Honra' per als seus vins, perquè l'Honra és un honor que es porta al cor; i amb el cor han plantat una vinya en una antiga gravera, han convertit un vell magatzem en celler i han creat uns vins que estimen i respecten la naturalesa. “Terra de garnatxes significa per a nosaltres elevar al màxim conceptes com ara amistat, territori, compartir, història, cultura, passió i diversió, entre molts altres”, ens expliquen.

Casa Gourmet més que un club de vins

Casa Gourmet és la botiga en línia de vins exclusius i productes gastronòmics del grup Prensa Ibérica. Els lectors i lectores poden comprar aquesta selecció de 6 ampolles de vins o rebre-la, sense costos d'enviament, després de donar-se d'alta en el Club de Vins. L'alta al club és gratuïta i els socis es beneficien de tots els seus avantatges: regals de benvinguda (oferts per la marca top d'accessoris Le Creuset), enviament gratuït en les seleccions mensuals i preus exclusius amb importants descomptes.

I tot sense compromís de compra, de manera que el soci o sòcia pot saltar la selecció de vins el mes que no li interessi.

A casa Gourmet també es poden comprar tots els productes i packs sense ser socis en casagourmet.es.