Manel Alías guanya el premide Comunicació Muriel Casals

El jurat del guardó d’Òmnium destaca «l’acurada i arriscada» cobertura del periodista de TV3 de l’atac de Rússia contra Ucraïna

El periodista Manel Alias, en una foto d’arxiu.  | ACN

El periodista Manel Alias, en una foto d’arxiu. | ACN / acn/ddg. barcelona

acn/ddg. barcelona

Òmnium Cultural ha decidit atorgar el Premi Muriel Casals de Comunicació 2022 al periodista de TV3 Manel Alías per la seva cobertura de l’atac rus a Ucraïna.

El jurat, format per Sebastià Serrano, Núria Iceta, Sara Gonzàlez, Àlex Gutierrez, Odei A.Etxearte, Albert Sàez i Mònica Terribas, ha decidit entregar el guardó al periodista de TV3 «per la seva acurada i arriscada cobertura de la guerra de Rússia a Ucraïna, oferint testimonis de primera mà a banda i banda del conflicte, amb una mirada política i social».

El jurat ha valorat el reporter també per «una feina de més de vuit anys de pedagogia i informació com a corresponsal a Rússia a través dels mitjans públics i en llibres» com són Rússia, l’escenari més gran del món (2021) i L’última victòria de l’URSS, publicat recentment.

El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, assegura que Alías «ha estat un corresponsal de guerra exemplar, explicant rigorosa i objectivament des de la primera línia la guerra de Rússia a Ucraïna amb valentia i professionalitat».

Antic també recorda la seva «increïble tasca periodística i polivalència» durant les seves més de dues dècades treballant als mitjans públics catalans.

El guardó es lliurarà aquest vespre en el marc de la 72a Nit de Santa Llúcia, la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes.

El premiat

Manel Alías (Berga, 1977) és llicenciat en Comunicació Audiovisual per la UAB i des del 2001, és periodista a Televisió de Catalunya.

Ha treballat en programes com l’InfoK i La nit al Dia, i també a informatius, on es va especialitzar en temes d’educació.

Entre el 2015 i el 2021 va ser corresponsal de TV3 i de Catalunya Ràdio a Rússia, i ha estat enviat especial pels mateixos canals púbics a la guerra d’Ucraïna.

Ha realitzat quatre programes per al 30 minuts i ha escrit dos llibres: Rússia, l’escenari més gran del món i L’última victòria de l’URSS.

Subscriu-te per seguir llegint