L’heroi anònim que va evitar un holocaust nuclear

El programa de TV3 «Sense ficció» estrena el documental «L’home que va salvar el món»

Stanislav Petrov en una imatge del documental.  | CCMA

Stanislav Petrov en una imatge del documental. | CCMA / ddg. girona

ddg. girona

Aquesta nit, a les 22.05 h, el programa Sense ficció de TV3 estrena L’home que va salvar el món, un documental de Peter Anthony que narra la increïble història de Stanislav Petrov. L’home que va salvar el món d’una guerra nuclear viu en un suburbi de Moscou envoltat de records i ampolles buides. No sap que està a punt de ser aclamat a les Nacions Unides i abraçat pel seu ídol, Kevin Costner. El documental dona a conèixer la història d’aquest heroi desconegut de la guerra freda, en el seu moment final de glòria.

L’any 1983, el tinent coronel Stanislav Petrov, oficial de l’exèrcit soviètic, va haver de prendre una difícil decisió en segons. Es va negar a respondre a un suposat atac amb míssils dels Estats Units que després resultaria ser una falsa alarma. En plena guerra freda, una resposta soviètica hauria desfermat el conflicte més devastador imaginable. Ningú l’hi va agrair. Aquell dia, Stanislav Petrov va salvar el món però va destruir la seva vida.

El film descobreix el viatge que el protagonista, que va morir el 2017, va aconseguir fer als Estats Units, de la mà dels productors del documental, que també compta amb la col·laboració d’actors com Robert de Niro, Matt Damon o Kevin Costner.

Subscriu-te per seguir llegint