Aquestes són les 8 cançons finalistes del Benidorm Fest 2023: Llista completa

Entre els candidats a representar Espanya a Eurovisió s’hi han colat ritmes molt variats, com balades, rock, trap i tocs flamencs

RTVE

RTVE

Marisa de Dios

Després de dues nits de música, el Benidorm Fest 2023 ja té els seus vuit finalistes. Entre els artistes escollits per competir pel cobejat lloc de representant espanyol a Eurovisió s’han colat ritmes molt variats, des de balades i rock ‘ciberpunk’ fins a pop i trap amb tocs flamencs. Aquests són els vuit candidats que aspiren aquest dissabte 4 de febrer (La 1, 22 hores) a aconseguir el bitllet per a Liverpool, la ciutat britànica on se celebrarà el mes de maig vinent el veterà festival europeu de la cançó.

‘Quiero arder’, d’Agoney

L’ex ‘triunfito’ i guanyador de ‘Tu cara me suena’ va ser el gran triomfador de la primera semifinal del Benidorm Fest, amb 161 punts, imposant-se als seus rivals. La cançó li permet lluir la seva capacitat vocal i, de passada, és tota una clatellada a l’homofòbia. Aquest ‘Arde’ que tant repeteix en la tornada vol tancar la boca dels que tantes vegades li van dir que cremaria a l’infern per ser gai. «No vaig descobrir que l’homosexualitat es veia com el dimoni i el seu destí era l’infern fins que vaig ser escolanet», ha confessat al festival.

‘Yo quisiera’, Alice Wonder

El pop indie 
esquinçadora balada

‘Mi familia’, Fusa Nocta

‘efecte Rosalía’trap i flamenc

‘Arcadia’, de Megara

 ‘fucksia rock’ciberpunks

‘Eaea’, de Blanca Paloma

cançó de bressol flamenca

‘Nochentera’, de Vicco

disc-pop

‘Quiero y duelo’, de Karmento

 la Mancha(d’Albaceteaposta folka

‘Inviernos en Marte’, de José Otero

potent veu
Mèxic