"Anglés", la història de la fugida del criminal més buscat d'Espanya

LaSexta emet una sèrie documental sobre la fugida i desaparició del principal sospitós de l'assassinat de les nenes d'Alcàsser

Antonio Anglés, en un cartell informatiu sobre la seva cerca.

Antonio Anglés, en un cartell informatiu sobre la seva cerca. / DdG

María Bas

LaSexta va estrenar fa uns dies en horari de màxima audiència 'Anglés: historia de una fuga', una sèrie documental sobre la fugida i desaparició d'Antonio Anglés, principal sospitós de la tortura i assassinat de Miriam, Toñi i Desirée, les tres adolescents de 14 i 15 anys d'Alcàsser.

L'estrena d'aquesta docusèrie va coincidir amb el 30 aniversari de la fugida d'Antonio Anglés i del crim que va commoure a l'Espanya de 1993. Tres dècades després, Genar Martí i Jorge Saucedo, autors d'una recerca periodística que ha permès reconstruir els últims passos del pròfug, fan un relat de la fugida com mai abans havia estat explicada.

El primer capítol d''Anglés: historia de una fuga' comença el 24 de gener de 1993, la mateixa nit en la qual van ser descoberts els cossos de tres amigues de 14 i 15 anys, desaparegudes dos mesos abans. I relata els 44 dies de persecució a la desesperada d'Antonio Anglés. "Una fugida afavorida per la incomprensible cadena d'errors comesos per la justícia, les forces de seguretat i els responsables polítics del moment", avança la cadena. 

El segon episodi de la docusèrie s'endinsa en un dels episodis "més misteriosos" de la fugida d'Antonio Anglés: el seu viatge com a polissó en el vaixell de càrrega City of Playmouth, rumb a la ciutat britànica de Liverpool, i la seva "estranya desaparició", hores abans d'arribar al seu destí. Els directors de la sèrie documental han aconseguit el testimoniatge inèdit de les persones que van conviure amb Anglés en aquells últims moments i que tenen la clau del que va poder passar en aquella travessia.

La sèrie documental està ja disponible a Atresplayer Premium. 'Anglés: historia de una fuga' és una producció d'Atresmedia Television en col·laboració amb CBmedia. Fora d'Espanya, la sèrie podrà veure's a través d'Atresplayer *Premium internacional.