«Juan Carlos: la caída del rey»: els draps bruts del rei emèrit

SkyShowtime estrena avui una docusèrie de quatre episodis en la qual Corinna Larsen revela els detalls de la seva relació amb el monarca

Corinna Larsen amb Joan Carles I.  | SKYSHOWTIME

Corinna Larsen amb Joan Carles I. | SKYSHOWTIME / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Des de fa un temps, diferents produccions documentals estan furgant en els draps bruts del rei emèrit. Ho van fer Los Borbones: una familia real (Atresplayer Premium) i Salvar al rey (HBO Max), encara que Javier Olivares, el creador d’El Ministerio del Tiempo, denunciï que encara sigui molt complicat portar la vida del monarca a la ficció. La plataforma SkyShowtime fa la seva aportació a partir d’avui amb Juan Carlos, la caída del rey, docusèrie de quatre episodis i producció alemanya trufada de testimonis variats a favor i en contra del pare de Felip VI (de periodistes espanyols i estrangers, jutges, expresidents del Govern...), però entre els que en sobresurt un: Corinna Larsen, que al llarg d’una extensa entrevista detalla els secrets de la seva relació íntima amb Joan Carles, aporta fotos inèdites junts i parla, per exemple, de les caixes negre que té en un lloc segur i que testifiquen els seus anys en comú.

La docusèrie comença gairebé com una telenovel·la, abordant els filtres del monarca, per anar desembocant en un thriller d’espies i intrigues econòmiques, amb les finances de l’emèrit al punt de mira. «Té els ingredients d’una tragèdia de Shakespeare: poder, patiment, diners, sexe, història... No hi falta de res i no s’atura. I no s’aturarà», resumeix la periodista Ana Romero en un moment de la sèrie documental que, ja en el seu primer episodi, aclareix que l’emèrit, la seva dona i el seu fill han declinat participar-hi.

Les veus que lloen amb més força la tasca de Joan Carles són les de Mario Conde i José María Aznar. «Els espanyols li devem molt com a rei», assegura l’exbanquer, mentre que l’expresident recalca que, sense l’autoritat de l’emèrit, «potser el cop del 23-F no s’hauria pogut aturar». Però, com tots coincideixen, la imatge del rei «campechano» va començar a canviar arran del fatídic viatge de caça a Botswana l’abril del 2012, en plena crisi econòmica, amb la seva demolidora foto amb un caçador i un elefant mort.