Amazon explota el fenomen literari juvenil de Mercedes Ron

La plataforma estrena avui «Culpa mía», una pel·lícula que barreja sexe i carreres de cotxe protagonitzada per Nicole Wallace i Gabriel Guevara

Nicole Wallace i Gabriel Guevara a «Culpa mía».  | AMAZON PRIME

Nicole Wallace i Gabriel Guevara a «Culpa mía». | AMAZON PRIME / marisa de dios. madrid

marisa de dios. madrid

Carolina Bang, actriu i productora, no s’havia llegit la trilogia Culpables de Mercedes Ron, convertida en tot un fenomen a la plataforma Wattpad, el Netflix de la literatura juvenil, amb més de 50 milions de visualitzacions i gairebé un milió d’exemplars venuts al món. Però diverses adolescents de la seva família li van dir que donés una oportunitat a aquesta història d’amor juvenil esquitxada d’acció, sexe, luxe, thriller i carreres de cotxes. La va devorar en un cap de setmana i es va adonar que tenia un gran potencial per convertir-se en pel·lícula, cosa en què va coincidir el seu marit, el director Álex de la Iglesia. Tots dos estan darrere de Culpa mía, el film que adapta el primer llibre de la saga i que Amazon Prime estrena avui.

Dirigida per Domingo González, la pel·lícula comença amb la mudança de Noah (Nicole Wallace) i la seva mare (Marta Hazas) a la mansió de William Leister (Iván Sánchez), el ric nou marit d’aquesta última. Amb 17 anys, per a Noah el trasllat suposa un autèntic malson, perquè significa allunyar-se de tots els seus amics i del seu xicot. Tampoc l’ajudarà a adaptar-se l’actitud del seu germanastre, Nick (Gabriel Guevara), un jove de 22 anys que, darrera la imatge del fill model, amaga una vida de disbauxa i competicions automobilístiques.

Però no trigarà a sorgir la passió entre ells, en una relació de la qual saltaran espurnes i que serà molt complicada tant pel turbulent present de Nick com pel tempestuós passat de Noah, que li donarà un toc de suspens gràcies al misteriós personatge que interpreta Ivan Masagué. Fer creïble aquesta intensitat amb què viuen aquests joves era precisament el que preocupava més els protagonistes. «Trobar el punt adequat per aquesta intensitat però que també semblés natural va ser el més complicat», reconeix Wallace, que ja havia coincidit amb Guevara en una altra sèrie juvenil, Skam España, cosa «que ho va fer tot més fàcil», assenyalen.