Carles Porta liderarà una sèrie sobre la fuga de Brito i Picatoste

El periodista és un dels fitxatges estrella d’Atresplayer Premium, que també anuncia una nova entrega de «Física o Química» i «La Veneno»

El periodista Carles Porta en una imatge d’arxiu. | CCMA

El periodista Carles Porta en una imatge d’arxiu. | CCMA / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

Al competitiu món de l’streaming toca renovar-se o morir. Al primer cas s’ha aferrat Atresplayer, que planteja una revolució a partir del 5 de juliol amb un canvi de disseny, noves funcionalitats i, sobretot, l’anunci d’un bon grapat de projectes de ficció, amb propostes dels Javis, Carles Porta (Crims), Jose Corbacho, Dani de la Orden, Carmen Mola, una segona part de La Ruta i la seqüela de la sèrie Física o Química.

Després de l’experiència de FoQ: el reencuentro, Atresmedia confirma FoQ: la nueva generación, que «reviurà» una altra de les seves mítiques sèries com ja ha fet amb Un paso adelante, Los hombres de Paco i Los protegidos. Després de l’incendi que va acabar amb el vell institut fa més de 10 anys, el Nuevo Zurbarán reobre les portes, encara que ara haurà d’acollir un excedent d’alumnes d’altres centres.

Un altre dels grans fitxatges d’Atresplayer serà Carles Porta, que estarà al capdavant de 33 días. Es tracta d’una sèrie molt diferent del seu famós Crims, ja que compta amb actors. Això sí, està inspirada en un cas real: la fugida de Manuel Brito i Javier Picatoste, dos presos que es van escapar del Centre Penitenciari de Lleida el 14 d’octubre del 2001.

Verónica Echegui i Joan Amargós seran els protagonistes de A muerte, sèrie creada i dirigida per Dani de la Orden. Interpretaran dos vells amics que es retroben al funeral d’un company de l’institut, just quan les seves vides acaben de fer un tomb: a ell li diagnostiquen un càncer i li deixa la seva parella, mentre ella descobreix que està embarassada.

L’univers de Veneno seguirà en expansió no només gràcies a Vestidas de azul, la seva seqüela, sinó també amb Piraña, que reconstruirà la història d’una de les millors amigues de Cristina Ortiz, Paca la Piraña. A través de la seva figura, aquesta sèrie produïda per Javier Ambrosi i Javier Calvo recorrerà la història LGTBIQ+ d’Espanya, com a homenatge a la gent gran del col·lectiu.