Les sèries de HBO encapçalen les nominacions als Emmy

Si una vaga no ho impedeix, Succession (27), The Last of Us (24) i The White Lotus (23) encapçalaran les candidatures el 18 de setembre a Los Angeles

El repartiment de «Succession» a la gala de 2022. | REUTERS/A.GUERRUCCI

El repartiment de «Succession» a la gala de 2022. | REUTERS/A.GUERRUCCI / efe. los angeles

efe. los angeles

La sèrie Succession va fer-se amb 27 nominacions per a la 75a edició dels premis Emmy, convertint-se així amb la producció amb més candidatures. La segueixen The Last of Us i The White Lotus, que n’acumulen 24 i 23, respectivament. D’aquesta manera, HBO imposa la seva hegemonia en la particular lluita de les plataformes, acaparant el Top 3.

Aquest any, les sagues ja anomenades competiran amb Andor, Better call Saul, The Crown i House of the Dragon en la categoria de millor sèrie de drama. Pel que fa a la comèdia, Ted Lasso espera repetir per tercer any el seu regnat als Emmy, on ha rebut 21 nominacions.

Tot i l’èxit de la quarta i última temporada, Succession, que va supera les 24 candidatures del curs passat, segueix lluny del rècord històric firmat per Joc de Trons l’any 2019, quan va obtenir fins a 32 nominacions. Sigui com sigui, els grans registres de la producció sobre la multimilionària i disfuncional família Roy, guanyadora del guardó a millor sèrie de drama el 2020 i el 2022, figurava a tot arreu en la premsa especialitzada. Així mateix, el fenomen The Last of Us, basat en uns Estats Units postapocalíptics, optarà a 24 premis Emmy en la seva primera temporada. Una estrena reeixida que inclou les nominacions a millor actor i actriu pels seus protagonistes Pedro Pascal i Bella Ramsey. Per a tancar la tríada de HBO, The White Lotus va debutar en l’edició anterior guanyant l’Emmy a millor sèrie limitada, i ara fa un pas endavant amb les 23 nominacions.

La 75a edició dels Emmy està prevista pel proper 18 de setembre a Los Angeles, però la seva celebració perilla perquè el Sindicat d’Actors de Hollywood podria seguir els seus companys del gremi de guionistes començant una vaga per la falta d’entesa amb els grans estudis de cinema i de televisió. De moment, les darreres negociacions per a renovar un conveni col·lectiu amb l’Aliança de Productors de Cinema i Televisió van acabar sense èxit.

Subscriu-te per seguir llegint