Isabel Coixet debuta a la secció oficial de Sant Sebastià

L’actriu Laia Costa protagonitza «Un amor», l’adaptació al cinema de la novel·la de Sara Mesa

Una imatge del nou film de Coixet, amb Laia Costa | ALFREDO TOBÍA

Una imatge del nou film de Coixet, amb Laia Costa | ALFREDO TOBÍA / ddg. barcelona

ddg. barcelona

Sembla mentida que, amb tota la trajectòria que duu a les espatlles (Canes, Berlin, Toronto o Venècia), Isabel Coixet encara no hagi debutat a la secció oficial del Festival de Sant Sebastià, però això ja no serà així quan ho faci amb el seu nou film, Un amor. Serà llavors quan es presenti, i el 10 de novembre arribarà als cinemes.

Laia Costa s’encarrega de protagonitzar aquesta història basada en la novel·la homònima de Sara Mesa i amb guió de la mateixa directora i de l’escriptora i periodista Laura Ferrero. El film, rodat a La Rioja durant l’última primavera, compta amb un repertori on també destaquen Hovik Keuchkerian, Hugo Silva, Luis Bermejo, Ingrid García-Johnsson i Francesco Carril.

La pel·lícula narra la història de Nat (Costa), que amb trenta anys fuig d’una angoixant vida urbana i es refugia a un petit poble a l’Espanya rural profunda, l’Escapa. Des d’allà, en una casa rústica i en ruïnes i acompanyada d’un gos tosc i salvatge, provarà de reconstruir la seva vida.

Ara bé, Nat haurà de superar l’hostilitat del seu propietari i d’un poble que desconfia d’ella, fins que arriba a descobrir-se en acceptar la inquietant proposta sexual del veí Andreas (Keuchkerian). Des de llavors, una passió devoradora la consumirà posant en qüestió quin tipus de dona vol ser.