Cristinini, d’«streamer» a Twitch a presentar «Grand Prix Verano»

Actualment és una de les cares més conegudes del món virtual, amb més de 3 milions de seguidors i amb gairebé 100 milions de visualitzacions

Cristina López. | EPC

Cristina López. | EPC / alba giraldo. barcelona

alba giraldo. barcelona

La streamer catalana Cristina López, més coneguda en el món virtual com Cristinini, és una de les noves presentadores del retorn de El Grand Prix del Verano 18 anys després d'acabar la seva emissió. La creadora de contingut a Twitch arriba a l'espai conduït per Ramón García per a ser el punt d'unió entre el programa i la gent jove, gràcies a la seva popularitat en les xarxes socials. En el programa, exerceix de comentarista i controla totes les regles dels diferents jocs i s'encarrega de retransmetre'ls des d'una cabina.

Els seus inicis van ser en Youtube, on va començar a publicar vídeos sobre la seva passió pels videojocs, i el seu sobrenom va ser ideat pels seus amics. A poc a poc va aconseguir fer-se un buit en aquest món dominat per homes i desconegut per al públic en general, fins que en 2019 va començar a participar en les competicions femenines dels videojocs League of Legends, Overwatch i Age of Empires, entre altres.

Actualment, és una de les streamers més reconegudes del país amb més de tres milions de seguidors a Twitch i gairebé 100 milions de visualitzacions. «He crescut professionalment en el món digital dels videojocs i de manera personal també sempre m’ha agradat jugar», va confessar la influencer. «Sempre he vist els videojocs des d’un prisma d’aprendre, fer amics i desenvolupar moltes capacitats creatives de tota mena», va precisar. «És un món que està movent moltíssims diners, la gent el consumeix, existeix i no és dolent com algunes persones ho pinten», va assenyalar en la citada entrevista.

Les últimes dades sobre els salaris dels creadors de contingut a Twitch van confirmar que Cristinini es trobava entre els 10 streamers més ben pagats d'Espanya amb 390.000 dòlars en guanys a l'any. En aquell moment, la catalana era l'única dona de la llista, que coronava Auronplay amb 3 milions per any. Ibai el seguia de prop amb 2,3 milions de dòlars.

En els últims anys, Cristinini s'ha anat introduint en el món de la televisió per a explorar la seva faceta com a presentadora de formats. En aquest temps, la gamer ja ha estat col·laboradora de programes com Zapeando, La Resistencia i El Intermedio, a més de conduir esdeveniments com els Premis Odèon de la Música i el programa Time Zone de HBO Max.

Cristina López ha fitxat recentment per a aquesta nova etapa del renovat El Grand Prix del Verano com copresentadora al costat de Michelle Calvó, «ambaixadora dels pobles i padrina dels padrins», i el mític Ramón García, conductor del programa des de la seva estrena en 1995. El concurs es va estrenar aquest dilluns liderant en audiències amb 2.572.000 teleespectadors i un 26,1% de quota de pantalla.