Filmin estrena una adaptació de Zweig a càrrec de Bille August

«La impaciencia del corazón» és una història d’amor entre dos joves amb el rerefons de la Primera Guerra Mundial, i arribarà el 25 d’agost

Un fotograma del film. | FILMIN

Un fotograma del film. | FILMIN / ddg. barcelona

ddg. barcelona

Filmin estrenarà aquest divendres 25 d’agost La impaciencia del corazón, el nou film de l’oscaritzat danès Bille August. Aquest cop, el director de Pelle el Conquistador o La Casa de los Espíritus adapta de manera impressionant la novel·la homònima del gran escriptor austríac Stefan Zweig, un dels més grans autors del segle XX. És una història d’amor entre dos joves que commou amb el rerefons de la Primera Guerra Mundial ben present.

La pel·lícula compta amb una luxosa producció per a capturar l’essència de l’època i donar vida a la relació entre el soldat Anton i Edith, que va en cadira de rodes.

Per August, aquesta trama és «la més bella, única i peculiar» sobre l’amor, i destaca la puresa i la humanitat subjacents. A més a més, serveix per a abordar la qüestió de «la marginació d’un món on l’assetjament i l’exclusió són lamentablement part de la vida quotidiana». El director assegura que «visibilitzar aquestes problemàtiques és essencial per a fomentar la tolerància i construir un món més compassiu».

A La impaciencia del corazón, els successos es desenvolupen amb la Primera Guerra Mundial com a teló de fons. Anton, un jove militar danès, comença la seva instrucció al remot regiment de cavalleria en un indret remot. Serà convidat a casa el baró Løvenskjold, on coneixerà la seva filla, Edith, invàlida per un accident. En sentir llàstima per ella, i empès per la tenacitat del baró, aniran teixint una amistat.

Però a mesura que la seva relació evoluciona més i més, el soldat es troba davant un gran dilema. El que sent, és amor vertader o simple pietat? La resposta, ja es preveu que no serà senzilla. Tampoc ho eren els rols d’ Esben Smed (La ruta del dinero), Clara Rosager (Morbius) i Lars Mikkelsen (Memorias de una escritora), que donaven vida als protagonistes. L’acollida al Festival de Cinema de Varsòvia i la selecció pel BCN Film Fest, però, són de per si dos grans avals del film.