La final del Mundial és el partit de futbol femení més vist mai

Espanya va proclamar-se campiona del món amb una audiència mitjana de 5’5 milions d’espectadors i una quota del 65’7%, rècord històric a l’Estat

A Campllong una seixantena de persones van aplegar-se pel partit. | ANIOL RESCLOSA

A Campllong una seixantena de persones van aplegar-se pel partit. | ANIOL RESCLOSA / efe/ ddg. barcelona

efe/ ddg. barcelona

El partit de diumenge en què la selecció espanyola femenina va proclamar-se campiona del món de futbol en vèncer Anglaterra 1-0 va aconseguir una audiència mitjana de 5’5 milions d’espectadors i una quota de pantalla del 65’7%. Són xifres que el converteixen en l’enfrontament de futbol femení més vist de la història i amb major quota a l’Estat, segons les dades de la consultora Barlovento.

La final, emesa per La 1 de TVE, va ser vista almenys durant un minut 8’9 milions de persones de mitjana. Considerant que moltes, com a Campllong, el poble de Laia Codina, s’havien aplegat per fer-ho juntes, el número seria encara més gran. De totes maneres, això no evita que la final del Mundial també se situï com el partit de futbol femení amb més espectadors únics a Espanya. El postpartit també va ser-ho, amb 6’2 milions d’espectadors de mitjana i quota del 59’6%.

Les dades desglossades

Entre els homes, el seguiment de l’Espanya-Anglaterra va ser d’un 71’6%, i d’un 59’4% pel que fa a les dones. En franges d’edat, els registres també van ser massius, tot i que crida l’atenció la quota del 75’1% en el tram dels 4 als 12 anys, seguida pel 70’5% dels 25 als 44.

Si ens fixem en les comunitats autònomes més apassionades per la selecció, la campiona és Castella i Lleó (75’8% de quota). Aragó (74’2%) és ben a prop, així com Madrid (71’9%) i Castella-La Manxa (67’8%).

Un campionat de rècords

El minut d’or, però, va ser a les 14:02h, quan va assolir-se a una audiència mitjana de fins a 7’4 milions d’espectadors i una quota de pantalla del 71’1%. En aquest campionat del món, els partits de les espanyoles hauran arribat a quotes que, és clar, lidera la gran final, però que, en el dia menys vist, era del 13’3%, amb 322.000 aficionats vibrant rere la pantalla. La semifinal amb Suècia, a més, ja havia trencat rècords acaparant un 45’4% de quota i movent gairebé 2 milions de persones.