Gemma Nierga suma un nou programa a RTVE Catalunya

La gironina presentarà «Farem el que podrem», una de les novetats d’una temporada en la qual també s’estrenaran «Simfonola» i «Déu n’hi do»

Foto de família de la nova temporada de la cadena.  | RTVE CATALUNYA

Foto de família de la nova temporada de la cadena. | RTVE CATALUNYA / Pere Francesch/ACN. barcelona

Pere Francesch/ACN

RTVE Catalunya presenta tres novetats en la programació en català aquesta temporada: Farem el que podrem amb la gironina Gemma Nierga, Simfonola i Déu n’hi do. També destaca en aquesta nova temporada que el Centre de producció de programes de Sant Cugat incrementa la producció de programes per a tot l’Estat amb l’arribada als platós de Latexou i Make up stars, que s’emetrà a RTVE Play; Cultura 2, a La 2 i Corazón i el debat de El Conquistador, a La 1. Continuen programes com el Cafè d’idees, també conduït per Nierga Punts de vista amb Tània Sarrias o La recepta perduda amb Silvia Abril. La nova temporada arrencarà el pròxim dimarts 12 de setembre.

Farem el que podrem serà un format sobre la paternitat i el model de criança, dirigit per Quique Quera. Nierga dialogarà amb personatges coneguts com Jordi Basté, Judit Mascó, Eduard Farelo o Àlex Corretja, que explicaran davant la càmera la seva experiència personal. «Tant de bo al veure el programa ens quedem més tranquils i que veiem no som tan dolents en el moment d’educar», va apuntar ahir al matí la periodista gironina, en l’acte de presentació de la nova temporada celebrat als estudis de la cadena.

Per la seva banda, a Simfonola es presentaran cançons de música catalana i s’explicarà el seu rerefons, seguint un model similar al del reeixit Cachitos de hierro y cromo que presenta Virginia Díaz a La 2. El programa, que estarà presentat per Jero Romero, recorrerà els últims 50 anys de música catalana a través de 25 cançons extretes dels arxius de TVE.

Finalment, Déu n’hi do proposarà millorar el català. Seran peces de cinc minuts que s’emetran a La 2, però també tindran una presència important a les xarxes socials de RTVE Catalunya i estaran conduïdes per la tiktoker manresana Shalana. «És un programa on intentem promoure, difondre l’ús del català correcte i genuí amb un toc d’humor», va explicar la mateixa Shalana.