Antena 3 celebra dos anys ininterromputs com a líder

Telecinco no supera la crisi i tanca l’octubre com la tercera cadena més vista de l’Estat, mentre TV3 segueix sent imbatible a Catalunya

«El Hormiguero», un dels èxits d’Antena 3.  | ANTENA 3

«El Hormiguero», un dels èxits d’Antena 3. | ANTENA 3 / marisa de dios. barcelona

marisa de dios. barcelona

L’octubre del 2021, alguna cosa estava començant a canviar a la televisió espanyola. Antena 3 es va quedar a 0,7 punts de quota de pantalla de Telecinco, llavors la cadena líder i imbatible gràcies a tòtems com Ana Rosa Quintana i Sálvame, però que estava a punt de patir el sorpasso del seu rival. Al mes següent el canal d’El hormiguero escalaria al primer lloc del rànquing, una posició que ha mantingut ininterrompuda (de moment) durant dos anys. Aquest octubre del 2023, Antena 3 torna a coronar-se com la cadena més vista al global d’Espanya, amb 24 mesos consecutius liderant les audiències, la millor ratxa de tota la seva història.

El canal principal d’Atresmedia, amb una quota mitjana de share del 12,9%, avantatja en 2,5 punts TVE-1 (10,4%), que torna a col·locar-se segona (amb el millor octubre dels últims cinc anys), i en 3,2 punts a Telecinco (9,7%), que segueix sense trobar el seu rumb després dels múltiples canvis a la graella del setembre passat i que ja fa quatre mesos consecutius en tercera posició.

La cadena de Mediaset marca, de fet, el pitjor octubre de la seva història (fa un anys estava, per exemple, en el 12,3%), tot i que guanya una dècima respecte al setembre. Per darrere queden La Sexta (6,5%) i Cuatro (5,4%).

En aquests dos anys, Antena 3 ha estat la cadena més vista al 80% dels dies i el 89% ha aconseguit l’emissió més reeixida de la jornada.

A Catalunya, això sí, TV3 es manté imbatible. La cadena consolida el seu lideratge aquest octubre amb una mitjana del 14% de share, amb molt avantatge dels seus competidors. A Antena 3 li treu 5,4 punts i a TVE-1, 5,8. Més allunyada queda Telecinco, amb una mitjana del 7,5% de share i, encara més despenjades, La Sexta (5,8%), Cuatro (4,6%) i La 2 (2,5%). Els Telenotícies de TV3 lideren el rànquing dels programes més vistos del dia en 28 ocasions i la cadena està darrere de 12 dels 15 programes amb més audiència d’octubre.