Netflix uneix màfia, política i església a «Suburraeterna»

El 14 de novembre estrena una derivada de «Suburra» sobre els vincles entre el crim organitzat, el poder a Roma i el Vaticà

Una escena de la sèrie «Suburraeterna».  | NETFLIX

Una escena de la sèrie «Suburraeterna». | NETFLIX / efe/ddg. roma

efe/ddg. roma

Els vincles entre el crim organitzat, la política i el Vaticà que teixeixen la xarxa de poder a Roma tornaran a Netflix amb Suburraeterna, la sèrie derivada de l’exitosa Suburra. La nova ficció arribarà al públic el proper 14 de novembre amb una trama que parteix tres anys després del final dels esdeveniments narrats a la darrera temporada de Suburra, aquesta vegada centrada en les lluites per controlar la construcció d’un macroestadi, «el nou Coliseu», per a la capital italiana.

«El buit dels que van morir s’ha omplert amb nous personatges famolencs de poder, que són igualment interessants i obliguen els anteriors, amb menys gana, a cobrir-se les esquenes», va avançar en una roda de premsa Fabrizio Bettelli, guionista de la nova etapa de la ficció.

La ciutat de Roma, amb les seves belleses i contradiccions, continua sent la protagonista absoluta d’una sèrie que «intenta respectar el llenguatge de l’anterior» encara que amb nous desafiaments, segons van explicar els directors Ciro D’Emilio i Alessandro Tonda.

En el repartiment, de la ficció original es mantenen Filippo Nigro, al paper d’Amedeo Cinaglia; Giacomo Ferrara, com Spadino, i Carlotta Antonell, el personatge d’Angèlica del qual prendrà un camí completament diferent.

Per la seva banda, Marlon Joubert (Damiano Luciani) i Aliosha Massine (Ercole Bonatesta) encarnaran la nova generació ansiosa de poder a una Roma on els dos grans poders, el Govern i el Vaticà, estan a punt de caure, deixant una gran oportunitat oberta al crim organitzat.

També es manté la inspiració amb la realitat: la planificació d’un nou estadi per a l’equip de futbol Roma va derivar fa uns anys en un cas de corrupció amb més de 20 detinguts, entre polítics, advocats i empresaris, per als quals la fiscalia de la ciutat va demanar recentment condemnes de presó que sumen un total de cent anys.