La violència masclista a través de la pornografia i la prostitució

Amb motiu del Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, el canal Cosmo estrena dissabte vinent el curtmetratge "Los chicos"

Catalina Sopelana en un fotograma del curtmetratge.  | CANAL COSMO

Catalina Sopelana en un fotograma del curtmetratge. | CANAL COSMO / albert cornellà. girona

Albert Cornellà

Albert Cornellà

Com ja ha fet en els darrers anys, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, Cosmo presenta un curtmetratge. El pròxim dissabte, 25 de novembre, el canal estrenarà Los chicos, un film protagonitzat per l’actriu Catalina Sopelana (Modelo 77) i l’actor Gabriel Sánchez (Maricón perdido) que posa l’accent en una forma de violència masclista molt normalitzada: la prostitució.

Dirigit per Jaime Dezcallar, Los chicos explica com un grup de joves d’entre 18 i 20 anys es reuneix en una casa per celebrar la majoria d’esdat d’en Javi (Gabriel Sánchez), un noi tímid i introvertit. Per a la festa, els amics decideixen contractar els serveis de Sara (Catalina Sopelana), una jove prostituta que irromp inesperadament a la festa amb el propòsit de desvirgar al protagonista. Tot i que inicialment es mostra nerviós, Javi accepta el regal. Ha vist molts vídeos gràcies als quals creu saber com tractar les dones.

Pablo Riguero (Culpa mía), Enzo Oliver (Ser o no ser), Miguel Fernández (Mía es la venganza), Nicolás de Freitas i Enrico Barbaro Jr completen l’elenc del film.

El curtmetratge reflecteix una realitat preocupant a Espanya, on un de cada deu joves ha pagat per mantenir relacions sexuals. Tal com recorda Cosmo en un comunicat, segons l’Informe Joventut a Espanya 2020 de l’INJUVE, el 10,6% dels joves entre 15 i 29 anys van reconèixer haver consumit prostitució. "Darrere d’aquestes dades hi ha un greu problema de cosificació de les dones i erotització de la violència sexual" recorda la cadena en la seva nota.

Los chicos és el sisè curtmetratge que el canal produeix, al costat de la productora La Costa, amb motiu del Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. L’any passat el canal va estrenar Flechas, amb la begurenca Maria Morera.

Los chicos es podrà veure dissabte vinent a les 22 h al canal i també estarà disponible sota demanda al servei Cosmo On.