Els càstings per a la tercera edició del gran èxit televisiu català Eufòria ja han començat. La plaça Catalunya de Barcelona s’ha convertit en un plató de televisió que va acollir fins dissabte la primera fase de proves de la nova temporada del programa musical. Turistes, curiosos, familiars i amics dels aspirants i fins i tot concursants d’altres edicions del programa s’han acostat durant tres dies a la ubicació per disfrutar d’un matí de música, il·lusió i alguna decepció. Els escollits –uns 100 cantants en total– s’hauran d’enfrontar a la següent etapa d’audicions, que tindrà lloc entre el 20 i el 22 de desembre.

Més de 700 candidats han passat entre dijous i dissabte per aquesta primera fase de selecció celebrada a Barcelona. Aquestes persones surten de la convocatòria online de TV3 que va acabar el 20 de novembre. Tot i que els més despistats també han tingut una última oportunitat. Com a novetat aquest any, s’han habilitat uns passis last minute –d’última hora– per a les 50 primeres persones que no s’haguessin inscrit i es traslladessin a primera hora del matí d’aquest divendres i dissabte a la ubicació de les proves.

Primers escollits

Per la plaça Catalunya han passat tota mena de perfils: joves, adults, estudiants estrangers, un duo disfressat dels personatges de Mario i Luigi i fins i tot una drag queen. És el cas de Bibi Jahfar, que ha aconseguit superar la primera fase del càsting. «Tenia dubtes entre presentar-me a Eufòria o a Drag Race, però crec que aquest programa és més lliure i obert», assegura. «Ho veig com una escola on aprendre molt en un moment que havia perdut la motivació», explica. «No m’apunto pel premi o per aconseguir gravar un disc, sinó per tot el camí que es fa dins el programa», afegeix.

Una altra de les escollides és la Lluna, una jove que es va apuntar al càsting pels pèls l’endemà de fer els 16 anys requerits per poder participar. La jove va interpretar Something’s Got a Hold on Me de Christina Aguilera i Me quedo contigo de Los Chunguitos. «M’agrada Eufòria perquè és un programa en què es poden fer moltes coses, no té només un registre, i permet aprendre molt», comenta la Lluna.

Un artista complet

En aquesta tercera edició, el programa vol trobar un perfil més complet. «Busquem coses molt diferents, volem trencar una mica amb el talent show tradicional de gent que canta bé, sinó que siguin artistes que puguin tenir projecció i una carrera discogràfica després», apunten els membres del jurat encarregat d’escollir els participants. «El 80% de la gent que ve canta molt bé, però els falta aquest punt diferenciador de personalitat i artista», afegeixen.