«Més surrealisme i humor negre» amb «Todos mienten»

La sèrie dirigida per Pau Freixas estrena el pròxim dijous 14 de desembre la seva segona temporada a la plataforma Movistar Plus+

Pau Freixas i Eva Santolaria. | ACN

Pau Freixas i Eva Santolaria. | ACN / Pere Francesch / Eli Don/ACN. barcelona

Pere Francesch / Eli Don/ACN. barcelona

«Més surrealisme, més comèdia i més humor negre». Això és el que promet per la segona temporada de Todos mienten una de seves protagonistes i també guionista, Eva Santolaria. Un assassí, un cadàver, els secrets i les mentides entre els veïns de Belmonte, una urbanització de classe alta, són els ingredients d’aquesta nova temporada.

El director i guionista Pau Freixas afirma que la sèrie explica una forma de ser de les persones i és que «mentim tot el dia, no parem de mentir a les famílies, als amics, a la feina i a tot perquè si no ho féssim tot se n’aniria a la merda». La segona temporada s’estrena a Movistar Plus+ el dijous 14 de desembre amb una doble entrega i a partir del 21 de desembre amb un episodi setmanal.

En aquesta segona temporada, Belmonte intenta recuperar-se del recent assassinat de l’Ivan. El presumpte assassí, el Néstor, ha fugit i la gent de la comunitat intenta passar pàgina d’aquests fets. La Macarena i l’Ana silencien el secret que les uneix i és que van matar i es van desfer del cos del Néstor tirant-lo per un precipici. Creuen que ho tenen tot controlat, però no comptaven en què la policia trobaria un cos en una cabana abandonada i que portaria l’anell del Néstor. A qui pertany el cadàver localitzat?

Freixas explica que la segona temporada continua la història on va acabar la primera, que va deixar fronts oberts. «Ara es crea un nou misteri que permet seguir gaudint amb aquests actors i aquest càsting bestial i d’aquests personatges». Segons el director de la sèrie, «la segona temporada té més de tot, el misteri és més potent, la comèdia té més espai perquè el drama és més poderós».

El director i guionista assegura que Todos mienten «no és realista». «És una sèrie per gaudir i jugar», que explica una forma de ser que «tenim les persones i és que mentim tot el dia, no parem de mentir a les famílies, als amics, a la feina i a tot perquè si no ho féssim se n’aniria tot a la merda».