«Barbie» i «Oppenheimer», films més nominats als Globus d’Or

Bayona opta al premi la millor pel·lícula de parla no anglesa i la sèrie «Succession» és la màxima aspirant en l’apartat de televisió

Una escena de la pel·lícula «Barbie».  | DDG

Una escena de la pel·lícula «Barbie». | DDG / europa press/ddg. madrid

europa press/ddg. madrid

Barbie i Oppenheimer, amb nou i vuit candidatures respectivament, dominen les nominacions a la 81a edició dels Globus d’Or. Los asesinos de la luna i Pobres criaturas, totes dues amb set candidatures, són altres dels títols favorits de cara als guardons que anualment concedeix l’Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood (HFPA). A la televisió, la quarta i última temporada de Succession, lidera les nominacions amb nou candidatures per a la gala que tindrà lloc el 7 de gener a Beverly Hills.

Pel guardó a la millor pel·lícula dramàtica competiran Anatomía de una caída, de Justine Triet, Los asesinos de la luna, de Martin Scorsese; Maestro, de Bradley Cooper; Oppenheimer, de Christopher Nolan; Vidas pasadas, de Celine Song; i La zona de interés de Jonathan Glazer.

Les nominades al Globus d’Or a la millor pel·lícula de comèdia o musical són Air, de Ben Affleck; American Fiction, de Cord Jefferson; Los que se quedan, d’Alexander Payne; Secretos de un escándalo, de Todd Haynes; Pobres criaturas, de Yorgos Lanthimos; i Barbie, de Greta Gerwig. La pròpia Gerwig competirà pel premi a la millor direcció amb Scorsese, Nolan, Cooper, Song i Lanthimos.

«La sociedad de la nieve»

La cinta catalana La sociedad de la nieve, de Juan Antonio Bayona, és una de les candidates al Globus d’Or a la millor pel·lícula de parla no anglesa. El film de Bayona competirà amb Anatomía de una caída, Vidas pasadas, Fallen leaves, d’Aki Kaurismäki; Yo capitán, de Matteo Garrone, i La zona de interés.

L’última temporada de Succession, amb nou candidatures, la segona temporada de The Bear i la tercera de Solo asesinatos en el edificio, amb cinc nominacions cadascuna, són les favorites en les categories de televisió a les que també destaca The Crown que opta a quatre guardons amb la primera part de la sisena i última temporada.

Subscriu-te per seguir llegint