Loreto fa història a MasterChef Junior 10 en ser la guanyadora més petita

La jove valenciana desbanca el català Guillem Serrat que es va emportar l'edició de fa dos anys

La valenciana Loreto amb el jurat de Masterchef Junior 10

La valenciana Loreto amb el jurat de Masterchef Junior 10 / RTVE

Bruna Segura

Loreto ha aconseguit un triomf espectacular a 'MasterChef Junior 10', convertint-se en la guanyadora més jove de la història del programa.

Després de sis emocionants gales, Loreto s'ha proclamat vencedora a la gran final que TVE ha transmès aquest dimecres, oferint als espectadors un autèntic festival culinari. Tot i les dificultats amb canvis en la programació i dobles emisions setmanals per ajustar-se a les audiències, el públic no ha pogut resistir-se al fascinant desenllaç d'aquesta edició.

Amb la seva victòria, Loreto pren el relleu de Guillem Serrat, guanyador de l'edició anterior fa dos anys, i s'endú a casa un premi de 12.000 euros per continuar la seva formació, així com un curs de cuina de quatre dies al prestigiós Basque Culinary Center.

Un camí cap a la glòria

La final va ser tot un repte per als quatre finalistes: Inés Cantero, Loreto, Jesús i Estanis. A la primera prova, van enfrontar-se al desafiament de seguir les passes del xef Nandu Jubany, reinterpretant la pasta carbonara amb habilitat i creativitat. Els nervis van jugar una mala passada a Inés, qui, tot i alguns incidents, va ser superada per Jesús, classificant-se com el primer finalista per al duel final.

Loreto, Estanis i Inés Cantero van embarcar-se en un viatge cap a Miranda de Ebro per afrontar l'última prova d'exteriors, dirigida pel xef Alejandro Serrano, amb una estrella Michelin. La competició va ser intensa, però Loreto va demostrar ser digna de la segona jaqueta, convertint-se en la més jove a arribar tan lluny després de ser repescada.

La Gran Final: un enfrontament épic

La gran final va ser tot un espectacle, amb un duel entre el concursant més jove i el més gran, creant un ambient únic. Loreto va emergir com a campiona després d'un duel ajustat amb Jesús. Els dos van presentar menús únics, amb Loreto destacant-se amb un entrant de steak tàrtar dedicat a la seva àvia, que va sorprendre i captivar els jutges, incloent-hi Dabiz Muñoz.

El plat principal de Loreto, un llobarro perfectament elaborat, va rebre els elogis dels jutges, destacant la seva perfecció tècnica i l'audàcia justa. La joventut de Loreto es va reflectir en unes postres exquisides, amb maduixes, gelat de xocolata blanca i roses congelades, conquerint els paladars dels jutges.

Amb aquesta victòria, Loreto ha escrit una nova pàgina a la història de 'MasterChef Junior', demostrant que l'edat no és un impediment per a la passió i el talent culinari.