Riure sense ennuegar-se i disfrutar d'un bon sopar culminat per una bona conversa o un espectacle d'humor de primer nivell. Aquesta és novament la proposta que el festival Festimams 2020 ens proposa durant el mes de febrer. Seran cinc espectacles al llarg de tot el mes de febrer on es combina la bona gastronomia gironina amb l'humor, la conversa o la música.

L'escenari dels sopars i espectacles serà l'hotel Palau de Bellavista, que fa honor al seu nom i és el punt més privilegiat per gaudir d'una excel·lent panoràmica de la ciutat de Girona i fins i tot dels seus voltants. Els seus promotors asseguren que el Festimams neix de la voluntat d'unir dues passions: la gastronomia i l'humor. Un maridatge que en aquesta edició arriba a la seva quasi perfecció. Es tracta de gaudir d'un espectacle però d'una manera diferent, ja que «els artistes, al llarg del sopar, van interactuant amb els comensals i provoquen un maridatge perfecte entre el riure i el menjar. A més a més, la proximitat entre l'artista i el públic fa d'aquest format una nova manera de veure i gaudir dels còmics i artistes del país», asseguren els organitzadors.

I si l'humor i la diversió estan assegurats també està garantida la bona taula. Des de l'organització s'assegura que «aquesta propera edició promet molt en l'àmbit gastronòmic. La col·laboració amb Girona Excel·lent, el segell de qualitat agroalimentària de la Diputació de Girona que reconeix els millors productes de les comarques gironines, mitjançant tasts a cegues pels millors cuiners, enòlegs i crítics gastronòmics, juntament amb la presència de cuiners de renom de les comarques gironines, farà d'aquest Festimams un festival gastronòmic».

Els millors vins de l'Empordà també estaran a les taules del Festimams ja que es compta amb la col·laboració de la DO Empordà. En aquesta edició està anunciada la presència de Joan Laporta, Albert Om, Joan Dausà, Marc Giró, Sílvia Soler, Agnès Busquets, Pep Plaza, Mireia Portas, Peyu, Jair Domínguez, Eli Carod, Xuriguera, Xavi Serradó i Cesc Casanovas.

El tret de sortida de la programació serà l'1 de febrer, a les 9 de la nit, amb un sopar i conversa entre l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta i el periodista Albert Om on es parlarà evidentment de futbol però també del país i del que sorgeixi, segons han avançat.

El segon espectcle serà el dia 8 de febrer, a les 9 de la nit, també a l'hotel Palau de Bellavista. L'en­carregat d'amenitzar la nit serà el músic Joan Dausà, en el que es promet que serà una nit «única» amb un artista «únic».

El tercer sopar serà el dia 15 de febrer però des de fa dies ja té les entrades exhaurides. Serà l'entrevista que l'escriptora Sílvia Soler i els humoristes Xuriguera i Faixedas faran al que es considera l'home de moda, Marc Giró, periodista, tertulià, presentador... i col·laborador de diversos programes de televisió.

El quart capítol serà el 22 de febrer, també amb tot exhaurit, amb la representació del programa de sàtira política de TV3 Polònia. I el 29 de febrer es tancarà la programació amb l'espectacle i sopar que protagonitzaran, a les 9 de la nit, i que es presenta com «la nit més gamberra», l'humorista Peyu, el presentador Jair ­Domínguez i la periodista ­Elisenda Carod. En aquest cas també està tot venut des de fa­ ­setmanes.