Els millors plans per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques gironines

Trenca amb la rutina amb aquest seguit de propostes que se celebraran durant aquest cap de setmana a Girona

Els millors plans per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques gironines.

Els millors plans per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques gironines. / DdG

Festival (a)phònica: la veu torna als carrers

Banyoles · Del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol · Diversos escenaris

Rodrigo Cuevas, La Ludwig Band, Cocanha, Quico Pi de la Serra, Mireia Vives, Pau Vallvé, Borja Penalba o Maria Coma són els caps de cartell del Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica de Banyoles, que tindrà lloc aquest cap de setmana a la capital del Pla de l’Estany. La cita, que torna a apostar per combinar en el seu cartell noms consagrats amb altres de menys coneguts, també comptarà amb Isaac et Nora, Mazoni, Mar Pujol, Les Mécanos i cabosanroque. El festival arrenca aquest divendres amb l’espectacle Bon veïnatge de Cor de Teatre (19:30 h, plaça dels Estudis), en el 25è aniversari de la formació banyolina.

Cris Juanico i Brodas Bros

Cervià de Ter · Dissabte 1 de juliol · Davant de l'ajuntament

La música de Cris Juanico i Magalí Saré, la dansa dels Brodas Bros, l’espectacle de circ d’Oriol Borràs i les acrobàcies d’Apus Circus aterren aquest dissabte a Cervià de Ter, de la mà del festival Emergent.

Festa major d'Hostalric

Hostalric · Fins el diumenge 2 de juliol · Barraques (zona esportiva)

Riky Prats, Maruja Limón, Waikiki, El president i l’alcalde o Lildami seran alguns dels plats forts de la programació musical de les barraques d’Hostalric, que aquest cap de setmana celebra la seva festa major.

Festival Undàrius

Girona · Fins el diumenge 2 de juliol · Diversos espais

Ormuz, un dels grups més exitosos de la música folk atlàntica, de la Bretanya al Québec, serà un dels protagonistes del festival Undàrius, que se celebra a la ciutat de Girona aquest cap de setmana. Aquest és el catorzè festival de cultura popular organitzat per l’associació Escampillem.

Festa del mar

Portbou · Dissabte 1 de juliol · Platja gran

A les 19 h, a la Platja Gran, sardinada popular i música en viu amb el grup Piris Rock Band.

Festa major del barri Pla de Palau-Sant Pau

Girona · Divendres 30 de juny

A les 17 h, al Centre cívic, «Ser o no ser». Espectacle teatral. A les 18, concert a càrrec de la coral Musicandis. A les 20 h, a la pista del centre cívic, cercavila amb Bufant Fort. A les 22 h, pregó de festa major. A les 23 h, concert a càrrec de BlacKiss.

Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Calella de Palafrugell · Dissabte 1 de juliol · Platja del Port Bo

En aquesta edició, hi prendran part els grups Els pescadors de l’Escala, Barca Mitjana i els amfitrions, Port Bo, a més de la cantant Elena Gadel. 

Arrenca el Salat

Sant Feliu de Guíxols · Del divendres 30 de juny al diumenge 2 de juliol · Diversos espais

El cicle d’humor Salat, que enguany celebra la seva tercera edició, obrirà aquest cap de setmana el festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols amb les actuacions dels humoristes Berto Romero, Leo Harlem, Martita de Graná, Oye Polo, Wilbur, Mario Ezno i Bruno Oro, entre d’altres.

Festival Acoustic Vell

Girona · Dissabte 1 de juliol · Centre Cívic del Barri Vell

El duet de pop electrònic Ella Ella, Robot Emilio, Dialèctrica, Racso, Amante, Goliat i Dj Kivili seran els encarregats de posar la música a l’edició d’estiu del festival Acoustic Vell, que tindrà lloc a l’exterior del Centre Cívic del Barri Vell de Girona entre el migdia i la tarda. La cita comptarà amb diversos artesans i artistes que presentaran els seus treballs. 

Fira de la cervesa de Quart

Quart · Dissabte 1 de juliol · Plaça de les Terrisseres

La plaça de les Terrisseres acollirà la cinquena edició de la Fira de la Cervesa de Quart. Els i les assistents podran gaudir d’aquest esdeveniment que, enguany, inclourà una Festa Remember, a banda d’una àmplia oferta de cerveses de producció artesana del territori i gastronomia per tots els gustos.

Festival Figueres es Mou

Figueres · Divendres 30 de juny · Plaça de l'ajuntament

A les 19.30 h, a la plaça de l’Ajuntament, «Las muchísimas» de la Cia. Mariantònia Oliver. A les 20 h «Me fui con tu nombre», de No Man’s Land Cie. A les 20.10 h «Otempodiz», a càrrec de la Cia. Ertza. A les 20.30 h, «Ur», de Haatik Dantza Konpainia. A les 22 h a l’Institut Ramon Muntaner, «Los perros», a càrrec de Led Silhoutte.

Delafé y las Flores Azules clouen l’Ítaca

Calella de Palafrguell · Diumenge 2 de juliol · Platja del Port Bo

Delafé y las Flores Azules clouran l’onzena edició del Festival ÍTACA amb un concert especial amb col·laboracions sorpresa i inesperades en un escenari de gran bellesa, el de les Havaneres de Calella de Palafrugell, a la platja de Port Bo, el dia següent de la seva celebració.