Els millors plans per a sortir de casa aquest 6 de desembre a Girona

La Gran festa del Tió

La Gran festa del Tió / Aniol Resclosa

El primer dia del pont arriba carregat de plans per a gaudir de les comarques gironines i especialment del Nadal.

Et portem una selecció de les millor propostes per a passar un gran dia fora de casa.

Albert Serra fusiona la veu d’Ingrid Caven amb la música experimental de Molforts al Teatre de Salt

18 h

Albert Serra presenta «Molforts», concert que uneix la veu i les lletres de l’actriu i cantant alemanya Ingrid Caven amb la música experimental dels Molforts. Dins el festival Temporada Alta

La Gran festa del Tió a Girona

A partir de les 16 h

El tió de Girona arriba a la ciutat! Aquesta tarda, la ciutat celebra la seva festa als Jardins de les Pedreres, i tots els nens i nenes hi estan convidats. A les 16.00h Inici dels tallers relacionats amb el tió; a les 16.30h, Fem cagar el tió; a les 17h, xocolatada popular; a les 17.30h, actuació infantil de Jaume Barri; i a les 19h, fi de festa.

Quim Masferrer a Sant Dalmai

18 h

L'actor i còmic Quim Masferrer porta el seu espectacle teatreal a Sant Dalmai, dins el marc de la festa major del municipi. A les 11 del matí, hi ha festa infantil amb Dance Party i tot seguit vermut amb l’actuació del grup Entrecordes.

Festa de la Vall a Camprodon

Durant tot el matí

La festa de la Vall porta cantada de nadales, vermut musical, contes de Nadal i venda de castanyes i xocolata calenta durant tot el dia al municipi del Ripollès.

Fira de Sant Nicolau a La Vall d'en Bas

Durant tot el dia

A les 10:00 h inici de la Fira i obertura de la presó. Fins a les 19:00 h activitat familiar «Un dia a Pagès». A càrrec d’Arriant. De 10;00 a 19:00 h jocs Gegants de Quiràlia. A l’era de la Casa del Veguer. A les 10:30 h Missa. A l’Església de Sant Bartomeu. De 10.30 h a 13:00 h. Taller infantil: Fes el teu titella articulat. Enguany construirem un tractor. A càrrec d’ Àngel Rigall. No cal inscripció, la mainada pot anar passant al llarg del matí i anar fent, ajudats per mares i pares. A la Plaça Major. A les 11:00 h taller de plantes remeieres a càrrec de la Júlia Yuste. Als baixos de Can Perot. A les 11;15 h. Presentació del darrer número de la revista «Les Garrotxes de l’editorial Les Gavarres». A l’Església de Sant Bartomeu. A les 12:00 h. Pregó a càrrec d’Imma Puigcorbé. A les 12:30 h conferència històrica «De la guerra civil als camps nazis: els deportats de la Vall d’en Bas». A càrrec d’Albert Planas (Xart). A dins l’Església de Sant Bartomeu. A les 13:00 h dinar Popular a càrrec de Pebre Roig. A les 16.30 h concert de la Ludwig Band. A les 18.15 h cercavila i ball de la Bruixa Estruga Maigarda acompanyada per la comparsa els Xot’s del Mallol, des de l’antiga porta de la vila medieval. A les 18:30 h ball popular participatiu a càrrec de Brunzit Remença. A les 19:30 h. Caldo per a tots els assistents. A les 20:00 h cloenda de la Fira.

Mercat de Nadal a Sant Pere Pescador

Durant tot el dia

Amb concert dels Panxuts Beerband. Artesania, art, alimentació, articles nadalencs, tallers infantils, xocolatada, conte teatralitzat, sorteig de panera. Menú de Nadal als Restaurants del poble.

Fira d’Hivern a Porqueres

Durant tot el dia

A les 10:00 h tallers artesanals del Cívic. De les 10:00 h a les 12.00 h a l’espai fira, espai de joc d’hivern per a infants, per a mainada de 2 a 6 anys. A les 10:00 h, taller d’elaboració d’un capgròs A les 11:30 h presentació d’un nou capgròs i ball amb la música de «La dona del sac». A les 17:00 h a Can Carreres, ball amb l’actuació de Millenium. A les 18:30 h a Can Carrereas, concurs d’allioli. A les 20.00 h al Centre Cívic, presentació de la 9a edició de Rerelteló amb el concert de piano a càrrec d’en Marc Serra.

Dos anys de poble de llibres a Calonge i Sant Antoni

Durant tot el dia

La celebració del primer aniversari de Calonge, poble de llibres.

La celebració del primer aniversari de Calonge, poble de llibres. / Aniol Resclosa

A les 11 h, espectacle infantil: La princesa en texans, de la Cia. Sgratta. Al mirador de l’espigó de l’Amistat. A les 12 h, Fes l’Aperitiu de Calonge i Sant Antoni amb una improacatombashow: Companyia Improacatomba. A la Cafeteria Girbal de Calonge. A les 18 h, Calonge, Poble de Llibres: Cicle Essencials. Espectacle «Les bertranettes». Música, literatura i teatre convergeixen per actualitzar Aurora Bertrana a ritme de jazz. Un viatge de descoberta per la trajectòria musical d’Aurora Bertrana, com a violoncel·lista i jazzwoman, a partir de les seves memòries i al so d’un trio de jazz com el que va tenir ella. Al castell de Calonge.