Deu plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines

Amb la ressaca de les festes de Nadal, les comarques gironines continuen oferint un ampli ventall d'activitats per a tots els públics. Com cada divendres, us presentem una selecció amb deu propostes per sortir de casa sense passar fred i gaudir d'un gran cap de setmana

Mou-te en Bici organitza diumenge al popular Pedalada de Reis

Mou-te en Bici organitza diumenge al popular Pedalada de Reis / Marc Martí Font

1. Concert d’Ojos Pardos al Yeah!

- Divendres 12 a les 23 h al Yeah Indie Club (Girona)

El grup gironí de pop-rock Ojos Pardos obrirà aquest divendres a la nit la temporada de concert al Yeah de Girona. El quintet estrenarà en aquesta ocasió alguns temes nous en una vetllada que seguirà després del concert amb la sessió de Dj. Elektrik. 

2. Un tribut als Beatles a l’Auditori de Girona

- Dissabte 13 a les 20.45 h a la sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona

Abbey Road, un dels millors grups de tribut als Beatles d’arreu d’Espanya, aterren a Girona per recrear un ampli repertori del quintet de Liverpool, incloent una acurada escenografia que busca ser el màxim de fidel a l’essència de la formació liderada per John Lennon i Paul McCartney. 

3. Un vermut musical amb Tom Hagan a Girona

- Dissabte 13 a les 12 h a La Taverna d’El Foment (Girona)

El cantautor saltenc Carles Vidal, conegut artísticament com a Tom Hagan, serà el protagonista aquest dissabte al migdia d’un concert vermut que tindrà lloc a la Taverna d’El Foment, en el marc de la programació del NEU! Festival. Hagan repassarà temes dels seus sis treballs publicats i també presentarà algunes cançons noves. 

4. Teatre amb “La Plaça del Diamant” a Girona

- Dissabte 13 a les 20 h al Teatre Muncicipal de Girona

Carlota Subirós planteja una relectura del clàssic de Mercè Rodoreda sense oblidar mai l’essència de la novel·la original i ho fa a través d'un poderós equip d'onze actrius d'edats i perfils diversos, acompanyades per la música en directe de la compositora Clara Aguilar.

5. Visita comentada a l’exposició “Homo Ludens” del Caixa Forum

- Dissabte 13 a les 18.30 h al Caixa Forum Girona

En el marc de l’exposició “Homo Ludens. Videojocs per entendre el present”, que es podrà veure fins al 18 de febrer al Caixa Forum de Girona, s’organitzen visites guiades per presentar els temes clau de la mostra, contextualitzar-los i resoldre dubtes o preguntes que hi puguin sorgir.

6. Teatre amb “La cérvola blanca” a Figueres

- Dissabte 13 a les 20 h i diumenge 14 a les 18 h al Teatre El Jardí de Figueres

La Companyia l’Aüc, amb Muisès, Pep Mogas i Narcís Rigall, presenta aquest cap de setamana a Figueres “La cérvola blanca”, una peça teatral, alhora urbana i salvatge, amb un argument que es pot expressar sobretot a través del llenguatge corporal, de les imatges i la música.

7. Duke Ellington inaugura el Sona Amer 2024

- Diumenge 14 a les 18 h al Teatre el Casal (Amer)

Marcel Tomàs amb Cascai Teatre i la Girona Jazz Project inauguren aquest diumenge una nova edició del cicle Sona Amer, tot presentant l’espectacle “Els colors de Duke Ellington”. Un concert divertit i glamurós amb l’evocadora música d’un dels grans genis del jazz.

8. Concert d’Any Nou a Palamós

- Diumenge 14 a les 18 h al Teatre La Gorga de Palamós

Concert benèfic a favor de Càritas Interparroquial Palamós-Sant Joan a càrrec de Girona Banda Band, que presentar un repertori que combina la música de les més conegudes bandes sonores del cinema, la música clàssica i la música tradicional per a banda.

9. La tradicional Pedalada de Reis de Girona

- Diumenge 14 amb sortida a les 10 h des de la plaça Calvet i Rubalcaba de Girona

Mou-te en Bici organitza un any més la popular Pedalada de Reis. Es tracta d'una pedalada urbana gratuïta per a totes les edats, que vol reivindicar l’ús de la bicicleta com a transport urbà sostenible. A més a més, hi haurà xocolatada i un espectacle per al públic familiar.

10. El retorn de Miguel Noguera a Girona amb “Ultrashow”

- Diumenge 14 a les 18 h a la sala La Planeta (Girona)

Miguel Noguera porta des de 2004 presentant “Ultrashow” un monòleg amb paisatges improvisats i bifurcacions inesperades, a cavall entre la conferència i la peça teatral, que representació rere representació sempre es reinventa. Des de fa uns anys, Noguera presenta aquesta divertit espectacle a Girona, en el marc de la programació del NEU! Festival.