Deu plans per gaudir d’un gran cap de setmana a les comarques gironines

Et presentem una selecció de propostes per sortir de casa i desconnectar de la rutina

La celebració de l'any nou xinès

La celebració de l'any nou xinès / Aniol Resclosa

Redacció

1. Concert dels Swimming in a Pan al Yeah! de Girona

Divendres 26 a les 23 h al Yeah Indie Club (Girona)

El grup empordanès de rock alternatiu, soul, R&B i swing Swimming in a Pan aterra aquest divendres a la nit al Yeah! de Girona per fer ballar el públic amb una proposta que tan pot recordar als primers Artic Monkeys com a Elton John o al rock de la vella escola.

2. Celebració de l'any nou xinès a Girona

Dissabte 27 a partir de les 11.30 h al Centre Cívic Barri Vell-Mercadal (Girona)

Amb motiu de celebrar l'Any Nou Xinès del Drac, l'Associació d'Estudiants i Investigadors Xinesos de la UdG duu a terme aquest dissabte diverses activitats relacionades amb la cultura xinesa, entre les quals es destaquen l'exhibició dels pòsters temàtics o les exhibicions de les arts xineses: instruments, cançons, danses, vestits tradicionals, etc.

3. Un Firestoc amb grans oportunitats a Banyoles

Divendres 26 (de 17h a 20:30h), dissabte 27 (de 10h a 20:30h) i diumenge 28 (de 10h a 19h) al Pavelló la Draga (Banyoles)

El pavelló de la Draga acull aquest cap de setmana la 26a Fira comercial Firestoc, on es podran trobar articles de moda d'home, de dona i infantil, calçat, complements, roba interior o roba esportiva a preus molt rebaixats.

4. Dan Peralbo i el Comboi inauguren el Mostrar't a Girona

Dissabte 27 a les 12 h a l'Estació Espai Jove de Girona

Dan Peralbo i el Comboi, una banda de Torelló que proposa una adient dosis de rock and roll, i que compta amb un potent directe, obrirà aquest dissabte al migdia la 38a edició del Mostrar't de Girona, en un concert coorganitzat amb el Neu! Festival.

5. Tomomi Kubo & Ferran Besalduch a Girona

Dissabte 27 a l'Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona

Tomomi Kubo (ones Martenot) i Ferran Besalduch (saxo baix, saxo soprano i electrònica) desembarquen dissabte a Girona, en el marc del cicle El Generador, amb una atractiva proposta basada en la improvisació lliure i experimental, amb una instrumentació molt especial.

6. El Dia Mundial de la Cultura Africana a Palamós

Dissabte 27 a les 19.30 h al Teatre La Gorga

Kaïro Band, un projecte artístic social que neix a Casamance per donar a conèixer l'art i l'escènica d'aquesta regió del sud del Senegal i ajudar els desfavorits a través de la música, celebrarà aquest dissabte a Palamós el Dia Mundial de la Cultura Africana i Afrodescendent.

7. Olot ja escalfa els motors del Carnaval

Dissabte 27 a partir de les 18 h al Casal Marià (Olot)

La capital de la Garrotxa celebra aquest dissabte una cercavila del Rei i Reina Carnestoltes des de la plaça del Carme fins al Casal Marià. Tot seguit, es presentarà el Carnaval d'Olot 2024 i el cartell, obra de l'artista il·lustradora Roser Matas. Finalment, hi haurà el pregó presentat per Joan Manuel Robles, director d'Olot Televisió i Ràdio Olot.

8. Quim Mandado i Di-Versiones a la Festa de Tossa de Mar

Divendres 26 i dissabte 27 a l'Envelat de la Platja Gran de Tossa de Mar

La festa major de Sant Vicenç celebra un cap de setmana amb molta música i per a tots els públics. Divendres serà el torn del rock i el metal, amb l'actuació a partir de les 23 h de Quim Mandado (exlíder dels Sangtraït) i la banda tossenca Whipping. Dissabte la festa serà amenitzada a partir de les 23 h per la sempre festiva Orquestra Di-Versiones.

9. SalvaMars Cirkus, una proposta familiar a Bescanó

Diumenge 28 a les 12 h al Teatre de Bescanó

Salva Manera i Gilbert Bosch presenten aquest diumenge al Teatre de Bescanó SalvaMars Cirkus, un espectacle d'art escènic de temàtica mediambiental. La proposta, pensada per al públic familiar, es desenvolupa en un entorn marí, amb una magnífica carpa de circ, un far i rodejat d'onades.

10. Els Sunset Rhythm Kings al Sunset de Girona

Diumenge 28 a les 20 h al Sunset Jazz Club de Girona

La Sunset Rhythm Kings presenta aquest diumenge la tradició jazzística més autèntica de Nova Orleans. En el seu repertori hi ha clàssics de la tradició de Crescent City, així com alguns arranjaments sorprenents i divertits de temes que segur que es poden reconèixer fàcilment.