Deu plans per gaudir d’un gran cap de setmana a les comarques de Girona

La celebració del carnestoltes, sobretot als municipis de la Costa Brava, centra un cap de setmana en el qual també es podrà fruir de música, teatre i dansa

El carnaval de Sant Feliu de Guíxols de l'any passat

El carnaval de Sant Feliu de Guíxols de l'any passat / Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols

Redacció

1. The Gramophone Allstars obren el Black Music Festival a Salt

- Divendres 9 a les 21.30 h a la sala La Mirona de Salt

The Gramophone Allstars, amb el saxofonista bisbalenc Genís Bou, encetarà aquest divendres a la nit a la sala La Mirona de Salt una nova edició del festival de música negra per excel·lència. La vetllada també comptarà amb l’actuació de The Big Easy’s Crew.

2. Un vermut musical al centre de Girona

- Dissabte 10 a les 12 h a la plaça Jordi de Sant Jordi de Girona

Pau Morales i Santi Fontclara protagonitzaran aquest dissabte al migdia un concert en clau de vermut organitzat per l’Associació Veïns i veïnes del Mercadal. L’activitat té per objectiu dinamitzar la zona. 

3. Ojos Pardos i Raggattack al Casal El Forn de Girona

- Dissabte 10 a partir de les 13 h al Casal Independentista El Forn

El grup de pop i rock Ojos Pardos i Raggattack, amb la seva fusió de reggae i altres ritmes jamaicans, seran aquest dissabte al migdia al Casal Independentista El Forn, posant la música adequada per a l’hora del vermut.

4. El carnestoltes ja és aquí

- Dissabte 10 i diumenge 11 a diversos municipis

Molts municipis de les comarques gironines viuran aquest cap de setmana el punt àlgid del carnestoltes, molt concorreguts ens la major part dels pobles de la Costa Brava. Blanes, Palamós, Platja d’Aro, Roses o Sant Feliu de Guíxols seran algunes de les localitzacions que celebren les populars rues de disfresses entre dissabte i diumenge. 

5. Els Howlin' Dogs a l’Ateneu 24 de Juny de Girona

- Dissabte 10 a les 20 h a l’Ateneu 24 de Juny

Els Howlin’ Dogs, projecte liderat per Smoking Bambino i que proposa un viatge a través de les Work Songs o cançons de treball de la comunitat afroamericana, arriba aquest dissabte a l’Ateneu del 24 de juny dins el cicle l’Anticongelant i en col·laboració amb el Black Music Festival. 

6. Sara Baras estrena “Vuela”

- Dissabte 10 a les 20 h a la Sala Montsalvatge de l’Auditori de Girona

Ara que la seva companyia celebra 25 anys, Sara Baras vol homenatjar al geni de la guitarra Paco de Lucía, des del respecte i l’amor que tant es tenien. Vuela és un espectacle que transporta l’espectador una vegada més al màgic món de la ballarina.

7. El Ferrish Fest, a la memòria de Ferran Bonet

- Dissabte 10 a partir de les 19 h a la sala La Mirona de Salt

La veterana banda britànica de punk rock Snuff, una de les més influents dins la potent escena europea de la dècada dels noranta, encapçala el cartell d’una nova edició del Ferrish Fest, el festival que any rere any se celebra en memòria del músic saltenc Ferran Bonet, qui va ser baixista de formacions gironines de punk i rock com Bulitt o Without, entre altres. El festival també compta enguany amb els Bullitt, The Movement, En Brut i La Tosca Brava.

8. Marabunta, 10 anys, gira de comiat a Olot

- Dissabte 10 a les 19 h al Teatre Principal d’Olot

L’espectacle Marabunta, amb l’irrepetible showman Guillem Albà, s’acomiada després de més de deu anys en gira per a tota la península i la resta d’Europa amb un espectacle especial que reuneix els millors moments dels multipremiats Marabunta i Jaleiu.

9. La Fira del Fajol de Batet de la Serra

- Diumenge 11 tot el dia a Batet de la Serra

Batet de la Serra s’omplirà aquest diumenge amb una edició d’una mostra que té per objectiu promocionar aquest producte antigament molt conreat a la Garrotxa i potenciar-ne el consum. Per això, totes les activitats programades giren entorn el fajol, les seves aplicabilitats, beneficis i característiques.

10. Ingmar Lazar al cicle Hammerklavier de Girona

- Diumenge 11 a les 18 h a l’Auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona

El pianista francès Ingmar Lazar, reconegut per la seva maduresa i magnetisme interpretatiu, arriba aquest diumenge a Girona per interpretar un programa amb peces de Mendelssohn, Franck i Liszt. Dins el cicle Hammerklavier 2024.