Ens provoquen els gestors universals de la nostra salut que ens alienem tots plegats en la militància de la resistència contra un enemic que, ara per ara, només existeix en la virtualitat extrema i devastadora ambició (sempre tan atenta a matar-nos de por) de les multinacionals investigacions farmacèutiques, que són les qui tallen el bacallà amb això d'invertir la por dels ciutadans en els seus comptes secrets a Suïssa o a Andorra.

Tinc poc espai, en aquestes ratlles, per dir la meva ira. Per tant hauré de cridar. I per dir, ara, que hi ha desenes de laboratoris en tot el món investigant aquest virus (provocat per la guerrilla universal en favor de la por a la pandèmia) i per substituir maquiavèlicament l'angoixa dels ciutadans empobrits -no besis, no toquis, renta't dotze vegades les mans cada dia, no facis l'amor... no estimis, allunya't de la teva amiga, sospita, distancia't de la teva colla, suporta la solitud, queda't sola, no t'infectis de la teva calidessa vital...que mentre hi hagi salut, no importa la misèria. I sí, és primordial la misèria. La raó de la nostra llibertat.

Jo no vull alinear-me amb aquest complot radicalment capitalista i depredador, militant en favor de la por del meu poble. Tinc la trista certesa que aquesta alarma sanitària no és més que una provocació universal convocada per tots els governs capitalistes, o per tots els poders dels Estats socialistes, comunistes, presidencialistes, democràtics per substituir la por a la subsistència, per la por, diabòlicament dissenyada a la denominada pandèmia d'una grip que no mata, encara que, segons diuen, pot matar.

Ho dirè en les paraules que la doctora Mónica Lalanda va enviar a la ministra de Sanitat: "Sigui vostè la primera espanyola que es vacuni contra la grip A". I li afegiré a l'admirada doctora, amb el seu permís, una pregunta transcendental del meu poble: "No li seria rendible promocionar una altra vacuna social per sortir-me'n de la pobresa, més mortal que la imaginària grip A?".