El 15 de gener vam veure un anunci a tota plana en un periòdic de Barcelona que animava a "Descobrir Dinamarca" durant el mes de febrer. Aquell dia la temperatura a Copenhague estava entre 2º la màxima i 1º la mínima, amb previsió de temps plujós; tot plegat no ens va pas atraure per anar-hi de vacances. Vam pensar que aquella gent era més decidida i molt més optimista que nosaltres, perquè el mateix dia a Girona vam arribar als 19º i ben asolellat a tot arreu; a més, la temperatura als dos extrems de la Costa Brava, Portbou i Blanes, va ser de 16º. Però aquí a ningú se li ocorre fer una campanya de promoció turística per captar visitants a l'hivern per poder conèixer millor la naturalesa, la gastronomia, la història, les platges, etc.

Llegint l'anunci es veia que era una col·laboració de mitja dotzena de poblacions daneses amb propostes diverses: un museu important, uns monuments concrets, un parc zoològic, el Centre de Víkings i naturalment una ciutat de costa. Semblava que el patrocinador principal era Ryanair, que oferia el viartge a només 25,99 euros per trajecte; aquest import comprenia les taxes i els impostos, però no els costos opcionals. Cridava l'atenció que al final de l'anunci, informaven que els vols sortien de Girona. Ara ens preguntem, per què no convidem els escandinaus a venir aquí en ple hivern, quan per a ells seria poder gaudir d'una temperatura primaveral? Ens diran que molts hotels estan tancats però, és que potser alguns hotels a la costa només estan preparats per allotjar-hi clients a l'estiu? O és que no volen tenir obert tot l'any perquè amb la primavera i l'estiu ja n'hi ha prou ?

Seria convenient que algú procurés atraure clients danesos durant aquest febrer, que podrien venir en aquests mateixos vols que qui sap si sortiran plens o mig buits cap a Dinamarca. Això sí, els que hi vagin poden estar segurs que tant si fa sol, plogui o nevi podran circular per totes les carreteres, no els fallarà l'electricitat, ni el transport públic, ni res. Veuran molts caramells de glaç que pengen dels teulats però funcionarà tot com en qualsevol altra estació de l'any. Dinamarca és un dels països escandinaus que més ens agrada i sempre hi hem gaudit les nostres estades -alguna a la primavera però la majoria a l'hivern, per raons professionals-. No recordem haver-hi tingut mai cap problema perquè feia molta fred. Això, aquí, ningú pot garantir-hoÉ sinò tot el contrari.