No fa tants anys, l'ús de les fonts era una qüestió habitual. La gent anava fins al doll més proper i carregava ?aigua, bé per a la neteja de casa, bé per consum diari. Anar a la font era fins i tot un acte social. Avui a alguns els sembla que "anar a la font" és un retard. Els sembla que ningú té dret a agafar aigua per consum propi. I per què són les fonts? Per decorar la plaça?

A Salt, l'Ajuntament del PSC i ERC va decidir tallar irresponsablement el subministrament d'aigua a petició d'un grup de veïns i CiU -també irresponsablement- ha decidit mantenir el criteri. Els molestava que els immigrants anessin a agafar aigua i que es rentessin a les fonts? "S'arriben a fer cues i tot", deia amb gravetat algun saltenc.

Si van a la font és perquè no tenen més recursos, no per exhibicionisme. Ningú s'ha parat a pensar que qui va a la font és que no té aigua potable a casa? Potser és la millor manera de detectar qui és pobre de solemnitat a Salt. Però a alguns ja els va bé amagar la misèria. Pensen que ja han solucionat el problema.