Una nova moda

Sergi Firmino Roura. Maçanet de la

Selva.

Les Estades en l´Entorn Laboral (EEL) és un programa impulsat per l´Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona que permet als estudiants tenir un primer contacte professional amb empreses amb l´objectiu de completar la se­va formació i obtenir experiència pràctica. D´aquesta manera, les EEL permeten acostar la realitat de la indústria i del mercat laboral a la universitat. El passat 22 d´abril es va obrir la convocatòria de les EEL per al proper estiu i el resultat va ser de 45 ofertes diferents i prop de 60 places. La normativa diu que les empreses no estan obligades a oferir cap retri­bució a l´estudiant i és per això que en aquesta convocatòria més del 75% de les empreses ofereixen un salari de zero euros al practicant condemnant-lo a sufragar fins i tot les possibles despeses de transport.

Aquesta nova moda podria ser el resultat de la difícil situació que avui passen les PIMES. Però també una conseqüència més de la contínua involució dels drets dels treballadors. L´afany de reduir costos de l´empresa mitjançant la contractació de personal en pràctiques està agafant cada vegada més força. Fins al punt que el fet de guanyar experiència en el mercat laboral pugui esdevenir l´enèsima barrera que s´ha de superar per obtenir un lloc de treball digne.

Tito Vilanova

joan enric carreras mercader. bellcaire d´empordà.

Com a veí de Bellcaire d´Empor­dà, bonic poble de la plana empordanesa on tinc el goig de residir des de fa onze anys, la figura de l´ex-entrenador del FC Barcelona ha marcat un abans i un després a raó de la seva entrada com a entrenador d´un dels clubs de futbol més importants del món, atès que com tots sabem va néixer en aquest municipi i naturalment la seva figura ha enriquit el patrimoni d´aquest bonic poble empordanès. És evident que són les persones, amb el seu tarannà diari, en les seves activitats i amb la seva honestetat, els qui fan molt més gran les seves arrels, i Bellcaire com a poble se sent afortunat que un dels seus fills arribés a nivell professional a desenvolupar un paper tan rellevant en el mediàtic món del fútbol professional. La gent de Bellcaire està molt trista per aquest traspàs i ho estan molt més la gent que el va conèixer i sobretot els qui van conviure amb ell els anys de la seva infantesa. Segur que Bellcaire serà un poble agraït i el recordarà sempre, sobretot perquè la seva família se senti acompanyada en aquest trist esdeveniment. Gràcies, Tito, has fet més gran el teu poble, gràcies des d´on estiguis...

Carta oberta als de la tercera via

Josep M. Loste i Romero. portbou.

El primer que haurien de fer els partidaris de la tercera via, si volen fer un veritable servei a Catalunya, seria frenar les lleis piconadora que imposa el Govern espanyol a casa nostra, i que dessagnen Catalunya. Els partidaris de la tercera via, si de debò estimen Catalunya, haurien de procurar moure cel i terra per fer possible que no s´apliquessin a casa nostra lleis espanyo­litzadores i antisocials com la llei Wert, la llei de la reforma de la justícia, la llei d´Unitat de Mercat o la llei que pretén martiritzar els petits i mitjans ajuntaments. Els partidaris de la tercera via haurien d´intentar aturar el gravíssim procés de minorització accelerada de la nostra estimada llengua catalana. Els partidaris de la tercera via, si realment volen que s´acabin les mortificacions i injustícies (socials i fiscals) contra la nostra estima­da nació catalana, haurien de pressionar amb força el Govern espanyol, per fer possible que la consulta del 9 de novembre fos una realitat.

Ells no ens estimen

angel belza ventura. l´escala.

Em refereixo a l´alcalde actual de l´Escala, Sr. Estanis Puig, i al seu predecessor, a la Regidora de Serveis Socials de l´Escala, Sra. Ramona Viella, i a tots els que l´han precedit durant els últims 17 anys, a aquells als quals m´he dirigit amb la petició de crear un servei de transport per als ancians de la ciutat per desplaçar-se als hospitals de Figueres i Girona per visites mèdiques.

Durant els últims 4 mesos, he hagut de desplaçar-me a l´hospital de Figueres 4 vegades amb l´únic mitjà de transport que em puc permetre, la línia d´autobusos SARFA.

Les visites van ser entre 12.30 i 13h, i la seva durada, de 20 a 30 minuts. Amb l´únic autobús que arribo a temps és amb el de les 7.40h i només puc tornar cap a casa amb el de les 19h. Per la meva edat de 88 anys, haver d´estar quasi 12 hores fora de casa és insuportable i penso que aquesta situació no la dec patir només jo a l´Escala.

La resposta rebuda en tots els casos ha sigut: «Serà complicat, ja veuré què es pot fer» per seguidament posar-ho al calaix de l´oblit. Amb data 2-2-14, vaig dirigir una carta a la Regidora Sra. Ramona Viella i una còpia per a l´alcalde, Sr. Estanis Puig, sense haver obtingut encara cap resposta, explicant que existeix una solució, tal com em va explicar el responsable del transport d´ancians als hospitals. Diversos municipis del voltant s´han organitzat en mancomunitat a través dels seus ajuntaments per solucionar aquest problema tan important. Per realitzar això es necessita tenir intenció i un mínim de sensibilitat, però dubto que a les nostres autoritats aquests atributs els sobrin.