Veiem, entre astorats i esporuguits, les imatges dels incidents del barri de Sants, on les bretolades d'uns incívics se succeeixen a les protestes pel tancament d'un centre abandonat fa dècades, Can Vies, a les antigues cotxeres de Sants, emprat pels col·lectius okupes i defensats per molts veïns del barri per la seva tasca. Un debat interessant és obrir l'ús públic de propietats abandonades de fa dècades a les ciutats, i que podrien ser parcs infantils, ?locals socials o centres associatius.

La conversió de les ciutats turístiques en aparadors mundials, lenta però imperceptible, ha de conjugar-se amb l'existència d'una ciutat de tots, on els habitants de la ciutat puguin viure, gaudir del lleure, la cultura o les trobades veïnals. On es disposi d'un nucli d'habitatges ?municipals amb lloguers assequibles per frenar l'increment de preus. És urgent un pla de xoc de barris. Es va iniciar amb l'anterior Govern tripartit als Barris Vells, va créixer amb els diners del Pla Zapatero, s'ha ?difuminat fins a desaparèixer. Però és cabdal a les perifèries, per evitar guetos i frenar la degració de l'espai comú.

Mentre Palamós s'aferma com a destinació del turisme de creuer, amb 36.000 visitants, i Roses ?presenta un emplaçament perfecte per a la visita del Triangle dalinià, cal una política de xoc contra els ?efectes de la crisi en el món urbà. Perquè al turisme, el Sant Greal dels nostres polítics, li cal una societat en pau, i nosaltres la necessitem per frenar la desigualtat i tractar amb dignitat els ciutadans.