Aclariment

Marissa Reverter Burset.

Presidenta de l´Associació Som amics

dels animals.cat.

En l´edició del diari del 5 de setem­bre apareixia un escrit signat pels amics dels animals de Salt. Volem deixar clar que am aquestes persones la nostra associació, Somamicsdelsanimals.cat, inscrita en el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 52510, no hi té res a veure malgrat tenir el domicili de l´Associació a la mateixa localitat.

Som amics dels animals.cat és una Associació que en la mesura de les seves possibilitats ajuda en tot el que pot a les protectores d´animals i a aquelles persones que a nivell individual també es preocupen del benestar dels nostres millors amics fent una feina realment encomiable. També som els coordinadors de la Fira animalista de Salt que organitza l´Associació del Veïnat de Salt. Una vegada aclarit això farem les gestions necessàries per comprovar l´estat de les gosseres de Salt i veure que els animals que es porten a les instal·lacions de les gosse­res de­ Salt són tractats amb cura i tenen les condicions higienicosanitàries necessàries pel seu benes­tar.

Aprofitem l´ocasió per recor­dar a totes aquelles persones que vulguin adoptar o acollir un gos poden dirigir se a les protectores d´animals de les nostres comarques on a més de poder-se emportar un nou amic podran veure i comprovar la complicada i feixu­ga tasca que desenvolupen els voluntaris que hi treballen.

Els exàmens de recuperació de setembre

EULÀLIA RODRIGUEZ PITARQUE.

TORROELLA DE MONTGRÍ.

Als instituts de secundària i batxillerat aquest setembre s´han tornat a fer els exàmens de recuperació. Havien estat suprimits a la dècada dels 90 arran l´aplicació de la Logse. Amb ella passava a ser decisió de cada comunitat autònoma la possibilitat o no d´oferir-los. Inexplicablement, no va estar fins al curs 2011-12 que aquestes proves es van reimplantar a Catalunya.

Aquests primers dies de setembre, doncs, han estat una oportunitat més per a aquest 36% de l´alumnat que havia de recuperar assignatures suspeses. Alguns l´han aprofitada i bé cal dir que molt, tot complint amb la presentació de les feines ben fetes i la lliçó a­pre­sa. L´esforç que fan alguns a­lum­nes durant els mesos d´estiu treballant en les tasques acadèmiques i estudiant té el fruit de l´aprovat a la majoria dels casos. Per a ells aquest esforç que han fet també ha estat una forma de consolidar uns coneixements que els aniran molt bé per aquest curs nou que comencem.

El discurs de Miquel Iceta

Jordi Pausas. PARíS.

El perspicaç Quim Monzó ha escrit: «Com que s´acosta l´Onze de Setembre i Rafael Casanova apareix novament en els mitjans, podem anunciar que ja ha començat la temporada dels «de» incorrectes que col·loquen davant del seu cognom». Del mateix Quim Monzó recordo uns pedagògics -i alhora irònics!- articles sobre l´ús indegut de «senyera» com a sinònim de bandera, els quals malauradament encara són d´actualitat. És una obvietat que la senyera és l´emblema d´ús exclusiu dels orfeons, i és per aquesta raó que el mestre Lluís Millet compongué el vibrant Cant a la Senyera -sobre un poema de Joan Maragall- com a himne de l´Orfeó Català.

És de doldre que s´incorri en aquests puerils, absurds i gratuïts errors, i més encara si persisteixin obstinadament en el discurs d´alguns destacats polítics del nostre país, com és el cas de Miquel Iceta, primer secretari del PSC, que entrevistat a Els matins de TV3 (2 de setembre) s´ha referit amb tota naturalitat a «la senyera» i a Rafael «de» Casanova. És evident que Iceta -gat vell de la política- no és ni ignorant ni innocent. Per la boca mor el peix...

Contesta a «Recordant Xile des de Girona»

M. dolors dalmau puig. sabadell.

Sr. Bosch Martí, llegint la firma d´avui en la qual parla de Carles Bidegain he recordat les frases que aquest escriptor va dir respecte al fet que la història d´una forma boja sempre sembla repetir-se, tornant a succeir uns fets similars als del passat, i que la informació i el delit hi és permanent.

Recordant-ho penso que avui diem ara és l´hora, i ho diem perquè estem en un punt en què els darrers anys se´ns van escapar les solucions adequades, i que estan intentant que es repeteixin donant informacions d´una forma delictiva per fer mal. Penso que és veritat, en la història els fets van com cercles, repetint-se.

Vostè Sr. Bosch Martí, abans de jubilar-se, que espero que tardi molt, podria començar un llibre sobre el neoliberalisme, del qual tant sap i de pas explicant com acabarà Catalunya l´11 de Setembre, i la resta del 2014.