Aquestes imatges de l'Onyar a frec de desbordar-se a Girona, els talls de llum a nombroses poblacions de casa nostra, com Cassà de la Selva. L'autopista tallada entre Figueres i l'antiga frontera, per un accident de camions, són exemples de com la força de l'aigua ho pot desballestar tot en qüestió de minuts. Amb una potència inaudita, que feia dir al savi Leonardo da Vinci que era l'element que li feia més por, perquè és capaç de fer les destrosses més importants, sense aturador.

L'aigua, com a símbol de la natura desfermada. I la fragilitat de la nostra condició humana. Pensem que som els reis del mambo, els dominadors del planeta, i el planeta s'acaba rebel·lant, i ens passa pel damunt. Creuar un rierol convertit en un corrent d'aigua potent, amb el vehicle, a vegades ha significat la mort dels ocupants del cotxe, perquè el corrent se t'acaba enduent. I has pres la decisió equivocada. Els talls de llum, a ple hivern, quan molts habitatges tenen la calefacció elèctrica i en depenem per tot allò que fem, per la feina, l'oci, mostren com és d'important l'electricitat, i com les autoritats, a la manera d'altres països europeus que ho tenen en compte, haurien de protegir els ciutadans perquè gaudissin d'aquest servei en els mesos de més fred, sense deixar tallar el subministrament, per pura condició d'humanitat. I com s'ha d'actuar en aquells barris on alguns tenen plantacions prohibides, que sembla que són un bon negoci, i converteixen el dia a dia dels habitants del barri en un calvari, ple de talls de llum.

El temporal Gloria, sempre els noms de dona, que pot destrossar vides i hisendes, ens convida a la reflexió. Sobre si estem preparats per a aquestes contingències. Sobre si algunes urbanitzacions més modernes, fetes en plena bombolla, poden tallar corrents d'aigua soterrats, unes trampes per la força de l'aigua. I després de tot, aquests vídeos tan xulos que gravem del riu ple a vessar, aquestes imatges del mar batent, endimoniat, i el vent desfermat, damunt dels passejos més o menys destrossats de casa nostra, no és la primera vegada que a algun intrèpid, i poc reflexiu youtuber li costen un ensurt. Jugar-se la vida per unes stories d'Instagram, i uns likes. Una moda tan emocionant, i tan absurda.