Opinió | Lluís Torner i Callicó girona

Benvinguda primavera

De les quatre estacions que configuren l’any climàtic, de ben segur que a un bon nombre de persones ens omple de joia la primavera com a una de les més preferides, tret, és clar, dels que tenen al·lèrgies produïdes pel pol·len. Ella ens allibera de la tristor de l’hivern oferint-nos dies esplendorosos, tot mostrant-nos una natura acolorida, amb els més diversos colors.

És clar que si fins fa poc venia essent així, ara amb el canvi climàtic, els conceptes han anat canviant talment com està passant enguany amb la malaurada escassetat de pluges que, amb la consegüent manca d’aigua, fa que predomini la sequera a la verdor, transformant espais que abans eren ufanosos en uns de pansits, degut a la manca del líquid preuat.

L’únic que ens faltava és que ara, atenent uns missatges que s’han deixat sentir de gent molt qualificada, ens estan alarmant, dient-nos que d’una vegada per totes, si no ens esforcem en millorar els efectes de l’esmentat canvi sobre el medi ambient, es produirà un impacte molt negatiu en la biodiversitat que pot arribar a perjudicar la vida al nostre planeta.

Esperem que aquest mal averany no es faci realitat; però, tot i així, val la pena de prendre les mesures més efectives en defensa del nostre futur, i dels que en venen al darrera.

És el nostre parer. Pensem-hi!