Opinió

D’Inditex a Amazon

D’aquí a pocs dies obrirà a el Far-Vilamalla el nou centre logístic d’Amazon. És una bona notícia, com a mínim des del punt de vista laboral, ja que es preveuen la creació de 1.400 llocs de treball permanents.

Fa una mica més de vint anys, un altre gegant del comerç, Inditex, va estar a punt d’aterrar a la zona. El govern de la Generalitat -amb Jordi Pujol de president, Artur Mas de conseller en cap, i Antoni Subirà de conseller d’Indústria- van vendre el peix abans d’haver-lo pescat, i Amancio Ortega es va desdir d’un projecte que va acabar a Saragossa. Anys després, Inditex apostaria per crear un hub logístic a la zona de Blanes, Tordera i Palafolls, però d’una dimensió menor al que ha bastit a la capital aragonesa.

Des de la seva arribada fa dues dècades a Saragossa, l’imperi Zara hi ha crescut de forma exponencial i ha aconseguit que un aeroport que gairebé no tenia passatgers tingui alguns mesos de l’any més tràfic de mercaderies que el del Prat. Veient la dinàmica de l’aeroport de Girona i la incapacitat històrica d’impulsar-hi el moviment de càrrega, és indiscutible que es va perdre una oportunitat històrica. Amazon portarà molts llocs de treball, però només paga en impostos el 4,8% dels més de 6.000 milions que ingressa a Espanya.

Subscriu-te per seguir llegint