Opinió | Irina Mas i Juanola Salt

La polèmica dels mòbils a les escoles

Sr. Director, soc una alumna de disset anys de segon de batxillerat, i durant aquests dies he pogut sentir a la ràdio l’existència de centres escolars queixant-se de l’ús que l’alumnat li dona al seu telèfon a classe i de la intenció de regular l’ús dels mòbils o fins i tot prohibir-los. Com a noia que utilitza el mòbil diàriament, no puc estar més d’acord amb totes les mesures que volen prendre contra els dispositius a les àrees educatives.

En el meu institut, on tenen regulat l’ús del mòbil, encara veig gent utilitzant el mòbil durant el canvi de classe o fins i tot a la mateixa aula amb el professor a dins, també veig gravacions il·legals i totalment innecessàries, i gent molestant als companys amb música amb el volum alt o àudio de vídeos que miren. Personalment, estic orgullosa de l’educació que he rebut a casa en relació als dispositius, perquè en el meu cap no hi entra que algú es jugui el seu any més important per entrar a la universitat només per parlar amb aquell nen que els hi agrada o penjar un vídeo a Instagram.

Sembla que avui en dia no podem fer res sense el mòbil a la butxaca, avui mateix he vist com una noia es quedava quinze minuts esperant fora d’una aula on estaven fent un examen per poder entrar quan acabessin i agafar el seu telèfon, perquè era totalment incapaç d’anar a dinar sense el mòbil, cal destacar que dinava a l’institut i anava al menjador amb dues amigues més.

Estic totalment a favor de la prohibició de telèfons a les escoles, i considero que el nivell educatiu augmentaria significativament amb una bona regulació dels telèfons mòbils.