Opinió

L’alcalde de Calonge i Sant Antoni contracta el seu fill

En relació a un article publicat fa uns dies redactat per un vassall i fidel servidor del senyor Jordi Soler (Alcalde de Calonge i Sant Antoni) per motius que no exposaré en aquest escrit, cal dir que des de fa temps no hi ha superàvits en els pressupostos municipals per l’endeutament de prop de 10 milions d’euros que pateix el nostre poble degut a la «bona administració dels recursos públics», segons el senyor M. Salvador.

Pel que fa a la contractació com a funcionari interí del fill del senyor Soler en tot moment he defensat que tots els actes administratius «es poden revestir de legalitat», però és ben cert que aquesta pràctica pot portar a conflictes d’interessos i a la percepció de favoritisme. A més, aquesta acció pot ser considerada com una violació de la confiança pública.

El nepotisme és un comportament que sovint s’associa amb la corrupció i l’abús de poder. A més, aquesta decisió pot tenir un impacte negatiu en la moral dels altres empleats/des de l’Ajuntament. Quan es percep que les oportunitats laborals es decideixen basant-se en l’afiliació familiar en lloc dels mèrits i les capacitats pot provocar descontentament i desmotivació entre els i les treballadors/es municipals

L’exigència de que el senyor Jordi Soler es disculpi públicament no és pel fet de contractar el seu fill en el mateix Ajuntament en el que treballa com Alcalde, sinó pel fet de que la resposta a la meva interpel·lació va ser la de menysprear la intervenció i d’evitar la resposta, i que, segons paraules del senyor Soler, va ser una «actuació de control miserable», amb la retirada de la paraula i del torn de rèplica en el si d’un Ple Municipal que es vanaglòria de «democràtic» i «transparent». Aquesta acció pot ser perjudicial per a la imatge de l’Ajuntament i pot minar la confiança dels ciutadans vers les institucions públiques.

Amb tot el respecte institucional que es mereix el meu Alcalde, haig de dir que en els Plens Municipals de Calonge i Sant Antoni, a les intervencions de l’oposició, l’equip de govern té una resposta constructiva ni una explicació/justificació raonable dels actes fiscalitzats, sinó que fan un intent de descrèdit i menyspreu vers el càrrec electe que intenta exercir les seves funcions de control des de l’oposició.

I no, indiscutiblement la llei NO és igual per a tothom! Però aquí no es tracta de legalitats, sinó de l’actuació que els ciutadans (que no rendim vassallatge) esperem del nostre alcalde: la contractació del seu fill com a funcionari interí en el mateix Ajuntament és una qüestió ètica que mereix ser analitzada. És important recordar que l’ètica en la gestió pública és fonamental per mantenir la integritat i la confiança en les institucions democràtiques. S’han de prendre decisions que siguin justes, imparcials i en benefici de la ciutadania, sense cap mena d’interessos personals o familiars. En aquest cas, sembla que l’Alcalde ha oblidat aquesta responsabilitat ètica. Els ciutadans tenim dret a esperar que els nostres líders siguin exemplars en aquest sentit.

Subscriu-te per seguir llegint