Opinió

Una falsa polèmica per sembrar una ombra de dubte

Legim amb sorpresa l’article que la regidora de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, Maria de la Creu Guerrero Casamian, signava en aquest diari el 13 de novembre de 2023. Com a equip de govern ens veiem obligats a respondre a les seves acusacions, i ho fem des del convenciment que la gestió municipal en el procés de selecció de personal és del tot curosa, legal i escrupolosa, i amb la confiança absoluta en els serveis tècnics municipals.

La senyora Maria de la Creu Guerrero Casamian sembla que té interès a crear una falsa polèmica sobre la contractació del fill de l’alcalde amb motiu de la tramitació d’un procés selectiu que ha respectat en tot moment els principis constitucionals i legals d’igualtat, mèrit, capacitat i publicitat. Segurament és partidària d’aquella frase popular «empastifa, que alguna cosa queda». I aquesta és la seva forma de fer política, lluny de la veritat i dels fets, a prop de la mentida i la polèmica. I és que en relació amb la contractació del fill de l’alcalde de Calonge i Sant Antoni per part de l’Ajuntament, com a equip de govern i responsables de la gestió municipal, volem deixar ben clar que el procés de selecció es va ajustar a Dret en tot moment. Perquè com comprendrà la senyora Maria de la Creu Guerrero Casamian, ser fill de l’alcalde no t’ha de donar cap privilegi, òbviament, però tampoc t’ha de causar cap perjudici. Per tot plegat era perfectament possible que el fill de l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, com qualsevol altra persona aspirant que estigués en possessió dels requisits legals exigits a les bases reguladores i, en particular, de la titulació acadèmica requerida per aquelles, prengués la legítima decisió de presentar la seva sol·licitud de participació en l’esmentat procés selectiu i, un cop superades les diferents provés, finalment fos escollit pel tribunal qualificador constituït a tal efecte.

Que el procés selectiu que menciona la senyora Guerrero ha estat del tot pulcre ho sap perfectament, perquè, tal com va sol·licitar, ha tingut accés a l’expedient i l’ha pogut consultar amb deteniment. És evident que la tramitació no conté cap irregularitat: ha tingut accés a l’expedient, l’ha pogut analitzar i en el seu article no hi aporta ni una sola dada administrativa que serveixi de suport a les seves acusacions. Segueix doncs amb l’estratègia d’empastifar, que alguna cosa queda. I això que sap perfectament que els processos selectius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni sempre s’han desenvolupat seguint els requeriments legals vigents, sense excepció. Des de l’equip de govern l’emplacem a què exerciti les accions legals pertinents si detecta cap indici d’il·legalitat.

També volem mostrar la nostra sorpresa quan la senyora Maria Creu Guerrero afirma que «indiscutiblement la llei NO és igual per a tothom». No entenem quina ombra de dubte vol sembrar. En qualsevol cas, els que signem aquest article tenim plena confiança en la legislació.

Del seu article sí que estem d’acord en una frase que compartim del tot: «és important recordar que l’ètica en la gestió pública és fonamental per mantenir la integritat i la confiança en les institucions democràtiques». Així és, i així ho apliquem, sense subterfugis perfectament legals però poc «transparents», com ser elegida regidora per la renúncia del cap de llista de la seva formació just després de les eleccions. Tot legal i democràtic, però potser difícil d’explicar.

Finalment, i amb aquest escrit, des de l’equip de govern de Calonge i Sant Antoni donem per tancada aquesta polèmica.

Subscriu-te per seguir llegint